Dermatoloji

dermatoloji

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji kliniği 1978 yılında Ege Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi içinde kurulmuş ve Eşrefpaşa Hastanesinde hizmet vermiştir. 1982 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı olarak yeni kurulan İnciraltı'ndaki üniversite hastanesinde hizmet vermektedir.

Prof. Dr. Emel Fetil (BAŞKAN)
Prof. Dr. Şebnem Aktan
Prof. Dr. Turna İlknur
Prof. Dr. Sevgi Akarsu
Dr. Öğr. Üyesi.  Özlem Özbağçıvan

AÇIKLAMA: Mesai Dışı Öğretim Üyesi Özel muayene talepleriniz için lütfen 0 232 412 98 98  ile iletişim kurunuz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı bünyesinde bulunan iki adet polikliniğimizde, deri hastalıkları yakınması ile başvuran kişilerin genel deribilimsel bakısı yapılmakta, tetkikleri ve tedavileri düzenlenmektedir. Bunun dışında, Wood bakısı, insizyonel ve eksizyonel biyopsi, elektrokoterizasyon, kriyoterapi gibi diğer girişimsel işlemlerin gerçekleştirildiği 3 no’lu Özel İşlem Polikliniği bulunmaktadır.

Ondokuz yatak kapasiteli Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği’nde, hastalara yatarak tanı ve tedavi konusunda hizmet sunulmaktadır.

Dermatoloji kliniğinde yatarak tedavi görmüş ya da poliklinik muayenesi yapılarak tetkik ve izleminin özel izlem polikliniğinde yapılmasının yararlı olacağı belirlenmiş olgular Özel İzlem Polikliniklerinde (Sağaltım İzlem, Behçet Hastalığı,

Dermatoonkoloji, Bulloz Hastalıklar, Psoriasis ve Akne Polikliniklerinde) izlenmektedir. Özel izlem polikliniği kapsamına alınmış olgular için özel izlem dosyaları açılmakta ve olgular periyodik olarak takibe alınmaktadır.

Dermatoallergi Polikliniği’mizde gerekli hastalara deri yama testleri uygulanarak toksik ve allergik deri reaksiyonları belirlenmektedir.

Dermatoonkoloji ve nevus izlem polikliniğimizde, deri tumorları dışında hastaların benleri düzenli olarak takip edilmekte ve gerekli görülen benlerin dermoskopik bakısı yapılmaktadır.

Fototerapi/ Fotokemoterapi polikliniğinde, yapılan bakı ve tetkikler sonucunda PUVA (Psoralen + ultraviyolet-A) ya da UVB (Ultraviyolet- B) tedavisi uygulanmaya karar verilmiş olguların tedavi ve izlemleri özel eğitimli hemşire tarafından yapılmaktadır.

Yapılan işlemler ve kullanılan ekipmanlar:

Deri ve Zührevi Hastalıklar Bilim Dalı; deri, mukozaların çıplak göz ile değerlendirilebilen alanları, tırnak ve saçlarda gelişen bozuklukları inceleyen bilim dalıdır. Aynı zamanda cinsel yol ile bulaşan hastalıklar da bu kapsama girmektedir.

Vücudumuzun en büyük organı olan deride gözlenen birçok hastalık için, klinik muayene tanı için en önemli yöntemdir. Ancak bazı durumlarda, ayrıntılı laboratuvar incelemeleri, radyolojik incelemeler, patolojik incelemeler ve/veya özel dermatolojik teknikler ile değerlendirmeler gerekmektedir.

Deri hastalıklarının bir kısmı genetik, otoimmün ve çevresel nedenler ile ortaya çıkabilmekte iken, bir kısmı da önemli iç organ hastalıkları ile birliktelik gösterebilmektedir. Bu nedenle, tüm hastalarda ayrıntılı sorgulama, klinik değerlendirme ve gerekirse ileri incelemeler yapılması gerekmektedir. Ayrıca deri hastalıklarının düzenli takibi de önem arz etmektedir.

Anabilim Dalımız bünyesinde Wood bakısı, insizyonel ve eksizyonel biyopsi uygulamaları, mikroskopik saç incelemeleri, epidermal yama testleri, dermoskopik değerlendirmeler, elektrokoterizasyon, kriyoterapi, intralezyonel enjeksiyonlar,

PUVA (Psoralen + ultraviyolet-A) ve UVB (Ultraviyolet- B) tedavi uygulamaları yapılmaktadır.

Özel izlem polikliniği

Gün

Tedavi izlem polikliniği

12.30-14.30