Ortopedi

ortopedi ve travmatoloji

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı 1982 yılından beri hizmet vermektedir. 2012 yılından itibaren başkanlığını Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu’nun yürüttüğü anabilim dalına, geçmişte Prof. Dr. Mehmet Tiner ve Prof. Dr. Emin Alıcı başkanlık yapmıştır. Anabilim dalımızın, Türk Ortopedi dünyası içerisinde saygın bir yeri olmakla birlikte, bünyesinden ülkemiz sınırları içerisinde ve dışında görev alan birçok uzman hekim ile üniversite ve eğitim merkezlerinde görevli öğretim üyeleri yetişmiştir.

14 öğretim üyesi ve 1 uzmandan oluşan kadromuz ile kas iskelet sistemi tümörlerinin tedavisi, omurga cerrahisi, spor yaralanmaları ve artroskopi cerrahisi, çocuk ortopedisi, el mikrocerrahisi, dejeneratif rahatsızlıklar, artroplasti ve travmatoloji başta olmak üzere ortopedi ve travmatoloji uzmanlığının günümüz tıp dünyasında ulaştığı her alanda başarı ile hizmet vermektedir. Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimiz üniversite sanayi işbirliğinin bir parçası olacak şekilde, mevcut ortopedik implantların geliştirilmesi,  yeni implantlar oluşturulmasına katkıda bulunmaktadır.

Prof. Dr. Hasan HAVITÇIOĞLU (BAŞKAN)
Prof. Dr. İbrahim Halit PINAR
Prof. Dr. Rasim Haluk BERK
Prof. Dr. Mehmet Hasan TATARİ
Prof. Dr. Vasfi KARATOSUN
Prof. Dr. Mustafa Hulusi ÖZKAN
Prof. Dr. Mustafa Can KOŞAY
Prof. Dr. Ömer AKÇALI
Prof. Dr. Ali Abdulkadir BACAKOĞLU
Prof. Dr. Mehmet ERDURAN
Doç. Dr. Onur HAPA
Doç. Dr. Ahmet KARAKAŞLI
Dr. Öğr. Üyesi. Onur BAŞÇI

AÇIKLAMA:

Mesai Dışı Öğretim Üyesi Özel muayene talepleriniz için lütfen 0 232 4123378-4123381 ile iletişim kurunuz.

BRANŞLAŞMA, RUTİN HİZMET VE ARAŞTIRMA ALANLARI

Omurga Cerrahisi :  İlgili Öğretim Üyesi veya Üyeleri

Spor Yaralanmaları ve Artroskopi Cerrahisi:   İlgili Öğretim Üyesi veya Üyeleri

Çocuk Ortopedisi: İlgili Öğretim Üyesi veya Üyeleri

El ve Omuz Mikrocerrahisi:  İlgili Öğretim Üyesi veya Üyeleri

Dejeneratif Rahatsızlıklar:  İlgili Öğretim Üyesi veya Üyeleri

Artroplasti ve Travmatoloji:  İlgili Öğretim Üyesi veya Üyeleri

Kliniğimize ait haftanın her günü hizmet verebilen en az üç adet ameliyathane odası vardır.  Polikliniğimizde öğretim görevlileri ve asistanlar ayda yaklaşık 4000 hastaya hizmet vermektedir. Acil hizmetler kliniğimizde her an hazır bulunan ekip tarafından, süratle uygulanmaktadır.

HİZMETLER:

Pediatrik Ortopedi:

• Çocuk Çağının doğuştan veya sonradan gelişen hareket sistemi problemleri,
  • Gelişim kalça displazileri,
  • Skolyoz - kifoz gibi vertebra problemleri,
  • Serebral palsi,
  • Çocukluk çağında görülen ayak problemleri,
  • Yürüme düzensizlikleri,
  • Pediatrik spor hekimliği,
  • Pediatrik hareket sistemi travmaları.

Erişkin Ortopedi:

• Diz ve kalça artroplastileri (protez ameliyatları),
  • Kemik ve eklemlerin enfeksiyonları,
  • Erişkin ayak deformitesi (Halluks valgus) ameliyatları.

Artroskopik Girişimler:

• Diz,
  • Ayak bileği problemleri,
  • Yumuşak doku ve kemik tümörlerinde tanı - tedavi,
  • Erişkin spor hekimliği,
  • Hareket sistemi travmatolojisi.

El Cerrahisi:

• Karpal tünel sendromunun tedavisi,
  • Tendon yaralanmaları ve onarımları,
  • Enfeksiyonlar ve tümörler.

Hastalarımızın klinik başvuruları sonrası ayrıntılı muayeneleri yapılıp sonrasında gereken tetkikleri istenmekte olup aynı hafta içerisinde sonuçlanan sonuçlar için poliklinik sekreterliğine doğrudan başvurmaları uygundur.

Ancak bir haftayı geçen sonuçlarda hastalarımızın sonuç göstermek adına tekrardan poliklinik randevusu alması gerekecektir. Bunu hastalarımızın kendilerine ayırılan sürenin uygun olması adına anlayış ile karşılayacaklarını beklemekteyiz.

Günler

Başlangıç