Kadın Hastalıkları ve Doğum

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari  

Birim Hakkında:

 

kadin dogum

 

 

Sağladığımız Hizmetler:

Kadın hastalıkları ve doğum ile ilgili konularda başvuran hastalara tanı ve ayaktan tedavi hizmetlerinin verildiği bölümlerdir.

Kadın Hastalıkları (Jinekoloji) Polikliniği: Kadın hastalıkları ile ilgili tüm konularda hasta kabul eden bir ünite olan polikliniğimiz haftanın 5 günü hizmet vermektedir. Polikliniğimiz randevu sistemi ile çalışmakta ve e-randevu sistemi ile randevular dağıtılmaktadır. Polikliniğimizde ayaktan teşhis ve tedavide kullanılan Ultrasonografi,Kriyoterapi,Koterizasyon,Kolposkopik inceleme gibi yöntemler randevu alınmaksızın verilen günlük hizmetlerimiz içindedir.Özel polikliniklerimizin dışında kalan konularda hastalara hizmet veren ve genel bir poliklinik hizmeti sunan bu ünitemiz başvuran hastaların özel polikliniklere yönlendirilmesini de sağlar.

Gebe (Obstetrik) Polikliniği: Gebe polikliniği randevulu çalışmakta olup, poliklinik sekreterliğinden randevu
verilmektedir. Gebe polikiliniğimizde gebelik takibinde kullanılan ultrasonografik inceleme, Non-stres test (NST) gibi uygulamalar rutin muayeneye dahil olup ayrıca randevu alınmasını gerektirmemektedir. Gebelik takibinde Down Sendromu taramasında kullanılan üçlü tarama tesi 15. gebelik haftasında rutin olarak yapılmaktadır. Bu taramada riski yüksek çıkan yada Down sendromu açısından yüksek risk taşıyan gebelere gebeliğin 16-18. haftaları arasında amniosentez incelemesi yapılmaktadır. Polikliniğimiz İzmir ili ve çevresindeki başka ünite ve doktorlardan riskli görülerek refere edilmiş gebelere de gerekli değerlendirmenin ardından amniosentez incelemesi yapmaktadır. Down Sendromu ve diğer kromozomal anomalilerin daha erken tanınmasını sağlayan (12-14. gebelik haftaları) koryon villus örneklemesi işlemi de bu konuda risk taşıyan gebelere polikliniğimizde yapılmaktadır. Amniosentez için uygun haftadan daha geç bir dönemde başvuran (19. haftadan sonra) ve Down Sendromu yada başka kromozomal hastalıklar açısından yüksek risk taşıyan gebelerimize daha kısa sürede tanı imkanı sağlayan kordosentez işlemi de yapılabilmektedir. Bu hizmetlerin yanında ünitemiz gebelikte karşılaşılabilecek pek çok riskli durumun tanısı, hasta takibi ve tedavisinde İzmir ili ve çevresindeki ünite ve bu konudaki uzman doktorlara bir referans merkezi olarak hizmet vermektedir. Bu hizmet çerçevesinde riskli gebeliklerin dopplerli ultrasonografi yardımıyla değerlendirilmesi, fetal anomalilerin tanı ve takiplerinin yapılması, gerektiğinde ultrasonografi eşliğinde çeşitli tanı ve tedavi amaçlı girişimlerin uygulanması (amnioinfüzyon, fetal parasentez, fetal torakosentez, intrauterin kan transfüzyonu) sayılabilir.

Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Polikliniği (Menopoz Polikliniği): Menopoz tanısı almış hastaların başvurduğu bir poliklinik olan ünitemiz Perşembe hariç haftanın 4 günü hizmet vermektedir. Randevulu sistem ile çalışan polikliniğimizden randevular bizzat başvurularak alınabileceği gibi hastanemizin 4122222 santral numaralarından yada 4123131 aranarak ulaşılan poliklinik sekreterliğinden telefonla da alınabilmektedir. Gerekli görüldüğünde hastalara endometrial biopsi ve smear işlemleri aynı gün yapılmaktadır. Tetkikler sonrasında menopoz tedavisi başlanan hastaların 6 ay ara ile kontrolleri de aynı poliklinik tarafından yapılmaktadır.

Üreme Endokrinolojisi Ve İnfertilite Polikliniği : İnfertilite ve hormonal düzensizlik düşündürecek şikayetleri (tüylenme, adet
düzensizliği) olan hastalara cuma günü hariç her gün 14 hastaya bakılmaktadır.

Aile Planlaması Polikliniği: Aile planlaması yöntemleri ile ilgili gerekli danışmanlığın verildiği polikliniğimiz haftanın 5 günü hizmet vermektedir. Hizmet almak isteyen kişilerin randevu almaksızın polikliniğimize başvurmaları yeterli olmaktadır. Aile planlaması polikliniğimizde verilen hizmetleri ücretsizdir. Aile Planlanması için iletişim bilgileri: 02324123132

SERVİS HİZMETLERİ:

Kadın hastalıkları ve doğum bölümü ile ilgili konularda yatarak tedavi gerektiren hastaların bulunduğu yataklı servisimiz 44 hasta yatağı kapasitelidir.Bu yataklardan 2 tanesi tek kişilik özel odalarda yer alırken diğer yataklar 3 ve 6 kişilik odalarda bulunur.

DOĞUMHANE HİZMETLERİ:

Doğumhane ünitemizde doğum için yatırılan hastalarımız takip edilir. Mevcut 4 adet doğum odasında hastalar doğum için yatırıldıkları andan itibaren hem anne hem de bebek açısından tam bir monitörizasyona tabi tutulurlar. Doğum sırasında anne ve bebeğe ait oluşabilecek bir problem, anında tespit edilir ve gerekli müdahale hemen yapılır. Doğumhanemize yatırılan hastaların doğum sırasında ağrı duymalarını engellemek amacıyla lokal anestezi uygulaması (Peridural anestezi isteyen tüm hastalarımıza bu konuda uzman anestezistler tarafından uygulanmaktadır. Bu konuda bilgi verilmesini takiben istekli olmayan hastalarımıza ise peridural anestezi uygulanmamaktadır.Normal doğum sonrasında hastalarımızın en az 24 saat hastanede izlemini takiben taburcu işlemi yapılmaktadır. Hastanede yatış süresi sezaryen uygulanan hastalar için ortalama 3-4 gündür. Sezaryen ameliyatları da bölümümüzde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı hekimleri tarafından uygun görüldüğü takdirde lokal anestezi ile yapılabilmektedir.

Hastalar İçin Bilgiler:

Cuma günleri saat 08:00-12:00 arası eğitim saatidir.

Önemli Not: 12 Haftadan Küçük Gebe Hastalarımız  Kadın Hastalıkları 2 (Jinekoloji 2) Bölümüne Randevu Almaları Gerekmektedir.
12-30 Hafta Arası Gebe Hastalarımız Gebe Poliklinik Sekreterliğinde Randevu Almaları Gerekmektedir. 

Poliklinik Bilgileri:

Poliklinik Çalışma Saatleri

Günler

Başlangıç

Bitiş

Pazartesi 08:00:00 17:00:00
Sali 08:00:00 17:00:00
Çarşamba 08:00:00 17:00:00
Perşembe 08:00:00 17:00:00
Cuma 08:00:00 17:00:00

Poliklinik Telefon Bilgisi

Gebe Polikliniği Sekreterliği: 02324123130
Jinekoloji Polikliniği, Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Polikliniği ve Öğretim Üyeleri İçin Poliklinik Sekreterliği: 02324123131

Hastane Santral Telefonu : 0(232) 412 22 22

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97