Dermatoloji

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari  

Birim Hakkında:

 

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Kliniği 1978 yılında Ege Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi içinde kurulmuş ve Eşrefpaşa Hastanesinde hizmet vermiştir. 1982 yılından bu yana da Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı olarak yeni kurulan İnciraltındaki üniversite hastanesinde hizmet vermektedir.

 

AÇIKLAMA: Mesai Dışı Öğretim Üyesi Özel muayene talepleriniz için lütfen 0 232 412 98 98  ile iletişim kurunuz.

Sağladığımız Hizmetler:

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı bünyesinde bulunan üç adet polikliniğimizde, deri hastalıkları yakınması ile başvuran kişilerin genel deribilimsel bakısı yapılmakta, tetkikleri ve tedavileri düzenlenmektedir. Bunun dışında, Wood bakısı, insizyonel ve eksizyonel biyopsi, elektrokoterizasyon, kriyoterapi, intralezyonel enjeksiyonlar, mikroskopik ve dermoskopik saç incelemeleri gibi çeşitli tanısal ve girişimsel işlemlerin gerçekleştirildiği Özel İşlem Polikliniği bulunmaktadır.

On sekiz yatak kapasiteli Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği’nde, hastalara yatarak tanı ve tedavi konusunda hizmet sunulmaktadır.

Dermatoloji kliniğinde yatarak tedavi görmüş ya da poliklinik muayenesi yapılarak tetkik ve izleminin özel izlem polikliniğinde yapılmasının yararlı olacağı belirlenmiş olgular Özel İzlem Polikliniklerinde (Sağaltım İzlem, Behçet Hastalığı,

Dermatoonkoloji, Büllöz Hastalıklar, Psoriasis, Ürtiker ve Akne) izlenmektedir. Özel izlem polikliniği kapsamına alınmış olgular için özel izlem dosyaları açılmakta ve olgular periyodik olarak takibe alınmaktadır.

Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Birimi’nde güncel teknolojik gelişmeler ile uyumlu lazer cihazları ve minimal invaziv yöntemler (ameliyatsız ve enjeksiyonlu) kullanılarak kozmetik uygulamalar yapılmaktadır. Bunlara ek olarak çeşitli dermatolojik hastalıkların lazer tedavileri uygulanmaktadır. Yapılan kozmetik işlemler arasında botulinum toksin uygulamaları, ip askı (yüz germe), mezoterapi, PRP (plateletten zengin plazma), kimyasal peeling uygulamaları yer almaktadır. Q switched Nd-Yag lazer, fraksiyonel karbondioksit lazer, altın iğne (mikro iğnelemeli radyofrekans cihazı), HIFU (yüksek yoğunluklu fokuslanmış ultrason), göz altı morluk tedavisi cihazları bulunmaktadır.

Dermatoallerji Polikliniği’mizde gerekli hastalara deri yama testleri uygulanarak toksik ve allerjik deri reaksiyonları belirlenmektedir.

Dermatoonkoloji ve nevus izlem polikliniğimizde, deri kanserli hastaların benleri dermoskopi ile kayıt altına alınarak düzenli olarak izlenmektedir.

Fototerapi/ Fotokemoterapi polikliniğinde, yapılan bakı ve tetkikler sonucunda PUVA (Psoralen + ultraviyolet-A), dar band UVB (Ultraviyolet- B) veya topikal PUVA tedavisi uygulanmaya karar verilmiş olguların tedavi ve izlemleri yapılmaktadır.

 

 

Hastalar İçin Bilgiler:

Deri ve Zührevi Hastalıklar Bilim Dalı; deri, mukozaların çıplak göz ile değerlendirilebilen alanları, tırnak ve saçlarda gelişen bozuklukları inceleyen bilim dalıdır. Aynı zamanda cinsel yol ile bulaşan hastalıklar da bu kapsama girmektedir.

Vücudumuzun en büyük organı olan deride gözlenen birçok hastalık için, klinik muayene tanı için en önemli yöntemdir. Aynı zamanda hemen her hastaya dermoskopik bakı yapılmaktadır. Bazı durumlarda da ayrıntılı laboratuvar incelemeleri, radyolojik incelemeler, patolojik incelemeler ve/veya özel dermatolojik teknikler ile değerlendirmeler gerekmektedir.

Deri hastalıklarının bir kısmı genetik, otoimmün ve çevresel nedenler ile ortaya çıkabilmekte iken, bir kısmı da önemli iç organ hastalıkları ile birliktelik gösterebilmektedir. Bu nedenle, tüm hastalarda ayrıntılı sorgulama, klinik değerlendirme ve gerekirse ileri incelemeler yapılması gerekmektedir. Ayrıca deri hastalıklarının düzenli izlemi de önem göstermektedir.

 

Poliklinik Bilgileri:

 

Poliklinik Çalışma Saatleri

Özel izlem polikliniği

Gün

Saat

Tedavi izlem polikliniği

Pazartesi

08.00 - 17.00

Dermatoallergi polikliniği*

Pazartesi

08.00 - 17.00

Behçet hastalığı izlem polikliniği

Çarşamba

08.00 - 17.00

Dermatoonkoloji ve nevus izlem polikliniği**

Perşembe

08.00 - 17.00

Psoriasis izlem polikliniği

Cuma

08.00 - 17.00

Akne izlem polikliniği

Cuma

08.00 - 17.00

Fototerapi/Fotokemoterapi polikliniği***

Pazartesi,Salı,
Perşembe,Cuma

08.00 - 17.00

 

Poliklinik Telefon Bilgisi

 

Pazartesi                      08:00 -17:00 
Salı                             08:00 -17:00 
Çarşamba                    08:00 -17:00 
Perşembe                    08:00 -17:00 
Cuma                          08:00 -17:00 

Hastane Santral Telefonu : 0(232) 412 22 22

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97