DEÜ Tıp Öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projeleri Farkındalık Yaratıyor

tip ogrencileri farkindalik

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Özel Çalışma Modülleri (ÖÇM) kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim yılı dönem 1 öğrencilerinin projeleri toplum ve öğrenciler için farkındalık yaratıyor. "Tıp Fakültesi öğrencilerinde güneşten korunma bilinci", "Tıbbiyeli gözüyle kentimiz İzmir", "Bilgisayar kullanımı ve sağlık", "ALS hastalığında toplumun farkındalığı" gibi başlıklarla ilgi çeken projeler eğitim dönemi sonunda düzenlenecek olan ÖÇM Sempozyumu'nda sergilenip ödül almak için de yarışacak.

DEÜ Tıp Fakültesi'nin eğitim programı kapsamında özel bir yeri olan ÖÇM'ler sosyal projelerle de öğrenciler için hem toplumla bir araya gelme hem de farkındalığı arttırma açısından önemli hale geldi. Dönem 1 öğrencileri için hazırlanan sosyal sorumluluk projeleri içerikleriyle de dikkat çekiyor. 2017-2018 eğitim döneminde yapılan projeler arasında da öne çıkan ve öğrencilerle fakülteye yıllarca emek verip çalışan şu an emekli öğretim üyelerini bir araya getiren "Fidanlar Çınarlar" buluşması bu sene de tekrarlanacak. Projeler arasında "Sigara, nargile, alkol ve enerji içecekleri tüketiminin kanserle ilişkisi konusunda bilgi düzeyi değerlendirmesi ve bilgi düzeyinin arttırılması", Doğru kan basıncı ölçüm tekniğinin erişkin bireylere aktarılması" , "Gönüllü refakatçilik", "Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve bundan beslenen flört şiddeti", "Engelsiz kampüs" gibi başlıklar yer alırken, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Başak Baykara bu tür projelerin öğrencilerin hekimlik iletişim, sunum, becerilerini arttırması ve sosyal farkındalıklarını geliştirmeleri açısından çok önemli olduğunu söyledi.