ÇKYS/SKYS Tıbbi Laboratuvar Görüntüleme Ekranı
Akılcı Laboratuvar Kullanımı Projesi Basamakları Kayıt Kılavuzu
Tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi patoloji, doku tipleme laboratuvarları ve genetik hastalıklar tanı merkezlerini kapsayan Akılcı Laboratuvar Kullanımı Projesi' nin yürütüldüğü, bu kapsamda hastaya doğru tanı konulmasını sağlamak, test sonuçlarının klinik yararlılığını arttırmak, tıbbi laboratuvar alanında üretilen hastaya verilecek olan tetkik sonuç raporlarını standardize etmek, gereksiz test istemini önlemek, klinisyen ile tıbbi laboratuvar uzmanı arasında iletişim, teknik danışmanlık ve bilgi alışverişini sağlamak amaçları ile proje basamakları ve zorunlu olan uzmanlık dalları belirlenerek ÇKYS/SKYS sistemine entegre edilmiş olup, kılavuz bu kapsamda hazırlanmıştır.
-ÇKYS Akılcı Laboratuvar Projesi Kayıt Kılavuzu
-Tetkik Sonuç Raporlarının Standardizasyonu
-Akılcı Laboratuvar Kullanımı Projesi Eğitimi - Sunum
T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tetkik ve Teşhis Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan "Akılcı Laboratuvar Kullanımı Projesi" kapsamında yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşılabilmektedir.
-Karar Sınırı (Eşik Değer), Kritik Değer (Panik Değer) ve Ölçüm Birimlerinin Harmonizasyonu Prosedürü
-Akılcı Test İstemi Prosedürü
-Refleks Test ve Reflektif Test Uygulamaları Hakkında Duyuru
-Tıbbi Laboratuvarlar Onay Destek Sistemi
-Bu Test Nerede Yapılıyor Sistemi
-Konsültasyon İstemi Prosedürü
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Merkez Laboratuvarı, Türkiye’de ISO 15189 akreditasyon belgesine sahip ilk kamu hastanesi laboratuvarıdır.
25.05.2012 yılında ilk kez akredite olmuş, 20.07.2020 yılında 4 yıl için tekrar akredite olarak kalitesini kanıtlamıştır.
KALİTE POLİTİKAMIZ
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Merkez Laboratuvarı, sürekli gelişmeyi amaç edinerek, iyi laboratuvar uygulamaları ve tıbbi etik kurallara bağlı kalarak, çağdaş ve bilimsel ölçütlerde en yüksek kalitede tıbbi laboratuvar hizmeti vermeyi, eğitim ve araştırmalara katkıda bulunmayı hedefler.
Merkez Laboratuvarının tüm çalışanları laboratuvar hizmetini hasta haklarına saygılı, tarafsızlık ve hasta bilgilerinin mahremiyeti ilkeleri doğrultusunda kalite yönetim sisteminde tanımlanmış tüm politika ve belgelere bağlı kalarak iyi meslek ilkeleri kapsamında gerçekleştirir.
Merkez Laboratuvarı yönetimi, gerekli insan kaynağını ve teknik, yapısal, finansal desteği sağlayarak güvenilir, doğru sonuçların üretilmesini, hasta haklarının ön planda tutulduğu laboratuvar hizmeti sunumunu ISO 15189 standardına uygun olarak gerçekleştirmeyi ve geliştirmeyi taahhüd eder.