Kulak Burun Boğaz

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari

Birim Hakkında:

Anabilim Dalımız İzmir Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Kliniği adıyla 1982 yılında Prof. Dr. Mustafa Palandöken başkanlığında kurulmuş ve daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı adını almıştır. Ocak 1987’de Prof. Dr. Kerim Ceryan Anabilim Dalı Başkanı olarak seçilmiş ve 1987-1997 yılları arasında on yıl süre ile Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür. Takiben 1997-2003 yılları arasında Prof. Dr. Ataman Güneri, 2003-2009 yılları arasında Prof. Dr. Semih Sütay, 2009-2011 yılları arasında Prof. Dr. Enis Alpin Güneri, 2011-2014 yılları arasında Prof. Dr. Ahmet Ömer İkiz, 2014-2017 yılları arasında Prof. Dr. Taner Kemal Erdağ, 2017-2020 yılları arasında Prof. Dr. Mustafa Cenk Ecevit, 2020-2021 Prof. Dr. Ahmet Ömer İkiz, 2021-2022 Prof. Dr. Taner Kemal Erdağ Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmışlardır. 2022 Eylül ayından itibaren Prof.Dr.Enis Alpin Güneri Anabilim Başkanlığı görevini yürütmektedir. Anabilim Dalımız bünyesinde 3 öğretim üyesi ve 13 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

Anabilim Dalımızın düzenli bilimsel aktiviteleri arasında Dokuz Eylül KBB Günleri, Endoskopik Sinüs Cerrahisi Kursu, Endoskopik Kulak Cerrahisi Kursu ve Dokuz Eylül Alumni toplantıları, Rinoplasti Kursu ve Parotis Cerrahisi Kursları yer almaktadır.

Anabilim Dalımızda güncel ve modern Kulak Burun Boğaz uygulamalarının tümü yapılmaktadır. Haftada 5 ameliyat günü kullanılarak yılda ortalama 1500-2000 arası operasyon yapılmaktadır.

Anabilim Dalımızda uluslararası ve ulusal düzeyde yılda yaklaşık 25-30 adet bilimsel yayın yapılmaktadır.

İşitme Konuşma Denge Ünitesinde işitme sorunu, denge bozukluğu, ses ve konuşma bozukluğu, koklear implantlı ve işitme cihazlı rehabilitasyon takibi gibi değişik hasta gruplarına tanı, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunulmaktadır. Üniteye başvuran hastalara daha kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi için sistemli bir eğitim programı yürütülmektedir. İşitme Konuşma Denge Ünitesi, Prof. Dr. Günay Kırkım’ın sorumluluğunda olup, ünitede ayrıca 2 Doçent Doktor 1 Odyoli Uzmanı, 4 Odyometri teknikeri 5 Doktora ve 4 Yüksek Lisans öğrencisi bulunmaktadır. Bu ünitede Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu’na bağlı olan Odyometri Teknikerliği Programı’ nın yanı sıra, Ulusal Yenidoğan İşitme

Taraması Programı 2005 yılından itibaren Türkiye’de yapılmaktadır. Üniversite İşitme Konuşma Denge Ünitemiz Yenidoğan İşitme Taramasında pilot çalışması yapan Türkiye de 5 klinikten biridir. Süpervizyon ve koordinatörlüğü de yürütmektedir. Yılda 10000 hastaya tanı ve tedavi hizmeti veren İşitme Konuşma Denge Ünitesi’nin Odyoloji Bilim Dalı adı altında bir yan yal olmasının hazırlıkları sürmektedir.

1

Sağladığımız Hizmetler:

2

1985 yılında İzmir Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Kliniği adıyla kurulan Anabilim Dalımız, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı adıyla eğitim vermeye başlamıştır.
Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalımız halen;
Poliklinik, İşitme Konuşma Denge Ünitesi ve Yataklı servis birimleri ile hizmet vermektedir.
Poliklinikte günlük randevu sistemi ile her gün yaklaşık 150 hastaya ayaktan tanı ve tedavi hizmeti verilmekte ve ameliyat sonrası periyodik kontrol ve bakımlar yürütülmektedir. Ayrıca hastanemizdeki diğer birimlerden gelen günde ortalama 10 konsültasyon istemi yerine getirilmektedir.
• Servis 17 yataklı olup, yılda ortalama 2000 hastaya yatarak tedavi ve ameliyat sonrası bakım hizmeti verilmektedir.
• İşitme Konuşma Denge Ünitesi yılda 6000 hastaya tanı ve tedavi hizmeti vermektedir.

Anabilim Dalımızda, eğitim-öğretim, araştırma ve yayım çalışmaları aşağıdaki konularda yürütülmektedir.
1. Otoloji (Kulak hastalıkları)
2. Fonocerrahi (Ses Hastalıklarının Cerrahi Tedavisi)
3. Burun Estetik Cerrahisi
4. Maksillofasiyal travma (Yüz ve çene kırıkları)
5. Rinoloji/Endoskopik Kafa Tabanı Cerrahisi (Burun ve sinüs hastalıkları)
6. Horlama ve OSA Cerrahisi
7. Baş ve Boyun Cerrahisi (Baş ve Boyun Kanserleri)

Tüm Bölümler ve alt kategori olarak her akademik birim kendi teşkilat yapısına göre anabilim/Ana sanat dalları olarak yazılacaktır. Örnek aşağıdadır.

İşitme, Konuşma, Denge Ünitesi
İşitme-Konuşma-Denge Ünitesinde, Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesinin tüm birimlerine başvuran kulak hastalığı, denge bozukluğu, ses ve konuşma bozukluğu gibi değişik hasta gruplarına tanı, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunulmaktadır.

Üniteye başvuran hastalara daha kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi için sistemli bir eğitim programı yürütülmektedir. İşitme-Konuşma-Denge Ünitesi bir öğretim üyesi sorumluluğunda olup, 3 uzman odyolog görev yapmaktadır.

Bu ünitede ayrıca 0-4 yaş grubu işitme kayıplı çocukların ve ailelerin eğitiminin yürütülen Karşıyaka - Şemikler bölgesinde kurulmuş olan Hasan Kaya İşitme Kaybı Erken Tanı, Eğitim ve Tedavi Merkezi'nin

Üniversite adına supervizyon ve koordinatörlüğünü de yürütmektedir

dokuz eylul universitesi kbb 2

Hastalar İçin Bilgiler:

Poliklinik muayene randevularımız http://e-hastane.deu.edu.tr/hastane/polrandevu/ üzerinden alınmaktadır.

Poliklinik Bilgileri:

Poliklinik Çalışma Saatleri