Acil Servis Hizmetleri

FİZİKİ YAPI

TEDAVİ ALANLARI

 

Triaj
Acil servise başvuran hastalar, acil servis girişinde paramedikler tarafından karşılanır. Hastaların şikayetlerinin ciddiyetine ve aciliyetine göre, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Triaj Skalası kullanılarak kod verilir ve bu kodlara göre ilgili acil servis birimlerine yönlendirilirler.

Resüsitasyon (Canlandırma) Odası
Triyaj kodu Kırmızı-1 olan hastalar bu birime alınır. Ani ölüm, kalp durması ve yüksek enerjili travmalar gibi hayatı tehdit eden vakalar burada tedavi edilir. Bu odada her an kullanıma hazır monitörizasyon ekipmanları, ileri hava yolu desteği için gerekli malzemeler, defibrilatör ve canlandırma işlemi için ihtiyaç duyulan diğer malzemeler bulunmaktadır.

Kritik Alan (Kırmızı-1) Birimi
Triyaj kodu Kırmızı-1 olan hastalar bu birimde tedavi edilir. Kalp krizi, inme, hipertansif kriz ve yaşamı tehdit eden travmalar gibi durumlara burada müdahale edilir. Bu birimde 9 adet monitörlü sedye bulunur ve hastalar 7/24 saat boyunca 2 hemşire tarafından yakından izlenir.

Kritik alan (Kırmızı-2) Birimi
Triyaj kodu Kırmızı-2 olan hastalar bu birime alınır. Hayati tehlike riski daha az olan ancak monitörize edilmesi gereken hastaların tanı ve tedavilerinin yapıldığı alandır. Bu birimde 14 adet monitörlü sedye bulunur ve hastalar 7/24 saat boyunca 3 hemşire tarafından izlenir.

Gözlem Birimleri (Sarı-1 ve Sarı-2)
Triyaj kodu Sarı-1 ve Sarı-2 olan, hayati risk taşımayan hastaların ilk bakı ve tedavileri bu birimde yapılır. Gözlem birimlerinde 12 adet monitörsüz sedye bulunmaktadır.

Muayene Odası-1 ve 2
Triyaj kodu Yeşil olan hastaların sıra numarası ile muayene edildiği birimlerdir. Hayati risk taşımayan, ayaktan tetkik ve tedavi edilebilecek hastalar bu birimlerde değerlendirilir.

Özellikli Muayene Odaları

1. Küçük Cerrahi ve Travma Odası: Minör travma geçiren hastalar bu odada değerlendirilir. Küçük cerrahi girişimler ile alçı, atel gibi ortopedik müdahaleler bu alanda yapılır.

2. Negatif Basınçlı İzole Hasta Bakım Odası: Bulaşıcı hastalık riski bulunan ve izolasyon gerektiren hastalar bu odada izlenir.

3. KBB Muayene Odası: Triyaj kodu Sarı 1-2 veya Yeşil olan, öncelikli şikayeti KBB ile ilgili hastalar bu odaya yönlendirilir. Bu odada özel otoskop, Schnellen Eşeli, çeşitli burun spekulumları ve KBB muayene aynaları bulunmaktadır.

4. Kadın Hastalıkları ve Doğum Muayene Odası: Triyaj kodu Sarı 1-2 veya Yeşil olan, öncelikli şikayeti kadın hastalıkları ve doğum ile ilgili hastalar bu odada muayene edilir. Bu odada jinekolojik muayene masası, vajinal spekulumlar ve diğer özel muayene gereçleri bulunmaktadır.

DESTEK ALANLARI


Acil Radyoloji Birimi

Bu alanda bir direkt röntgen odası, bir ultrasonografi (USG) odası ve bir bilgisayarlı tomografi odası bulunmaktadır. Tanısal görüntüleme hizmeti 24 saat boyunca yalnızca acil servis hastalarına verilmektedir.

Ultrasonografi (USG) Odası

Acil durumlarda hızlı tanı koymaya yardımcı olan ultrasonografi hizmetleri bu odada, radyoloji doktorları tarafından sunulmaktadır. USG odası, özellikle iç organ yaralanmaları veya ani gelişen durumların değerlendirilmesi amacıyla acil servisin kritik alanlarının yakınında konumlandırılmış olup 7/24 hizmet vermektedir.

RİTİM DEÜ- DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KALP RİTİM BOZUKLUKLARI MERKEZİ

Birim Hakkında:

Adsız tasarım 

Dokuz Eylül Üniversitesi Kalp Ritim Bozuklukları merkezi tüm dünyada ritim bozukluğu hastalarının kaliteli tedaviye ulaşmasını sağlayacak tanı tedavi ve eğitim modellerinin geliştirilmesi amacıyla Prof. Dr. Emin Evren ÖZCAN tarafından kurulmuştur. Merkezimiz 2022 yılında Avrupa Kalp Ritim Derneği (EHRA) akredite edilerek Avrupa çapında sayılı eğitim merkezlerinden biri olmuştur.
DEU Kalp Ritim Bozuklukları Merkezi, aritmiler ve kardiyak elektro fizyoloji alanında faaliyet gösteren lider bir üçüncü basamak sağlık merkezidir. Avrupa Kalp Ritmi Derneği diplomalı öğretim üyelerimiz, en karmaşık aritmileri tedavi etmek için en son teknolojiyi ve tesisleri kullanmaktadır. Bu alanda uzmanlaşmış ekibimiz, tüm hastalarımıza kapsamlı ve şefkatli bakım sağlamaya kararlıdır.

Tecrübe: Merkezimiz Türkiye’deki en yüksek hacimli merkezlerden biridir. Uzun yıllardır Ege Bölgesi’nin en çok aritmi ablasyon tedavisi uygulanan merkezidir. 24 saat hizmet sunan Aritmi Merkezi tüm Ege bölgesinden acil ritim bozukluklarına ablasyon uygulanan tek merkezdir. Son derece uzmanlaşmış, Avrupa Kalp Ritmi Derneği diplomalı doktorlarımız her yıl 1000’den fazla ablasyon, kalp pili, kardiyak cihaz implantasyonu gerçekleştirmektedir. Merkez, 2021 yılında Uluslararası Cryo-balon Ablasyon Referans Merkezi Sertifikasını almıştır.

Teknoloji: Yakın zamanda yenilenen kardiyak elektrofizyoloji laboratuvarı dünyadaki en son teknolojileri içermektedir. Her türlü aritmi, son teknoloji elektrofizyoloji laboratuvarında tedavi edilmektedir. En gelişmiş haritalama sistemleri ve ablasyon tedavileri kullanılmaktadır. Hastalarımız için en yeni kalp pili ve kardiyoverter defibrilatör (ICD) cihazlarının tümü kullanılmaktadır.

Hasta güvenliği ve konforu: Merkez, Türkiye’den ve yurtdışından çok sayıda hastaya kişiselleştirilmiş tedavi olanakları sunmaktadır. Hastalarımız tek kişilik özel odalarda rahat bir yatış geçirmektedirler.

Eğitim: Uygulama ve Araştırma Merkezimiz dünyanın her yerinden eğitim almak isteyen hekim ve bilim insanlarını bir araya getirmektedir.. Merkezde uluslararası bilimsel araştırmalar yapılmakta, yeni tedavi ve eğitim teknolojileri geliştirilmektedir

 

 Aritmi Ekibimiz

emin evren ozcannn1

Prof.Dr.Emin Evren Özcan, Phd, FEHRA

Müdür

 

oguzhan ekrem turannnn11
Doç. Dr. Oğuzhan Ekrem Turan

Müdür Yardımcısı

 

yigit yılancioglu1

    Öğr.Gör.Uzm.Dr. Reşit Yiğit YILANCIOĞLU

 

 

Sağladığımız Hizmetler:

 

aritmi son

 

 

Sıkça Sorulan Sorular

KONU : ELEKTROFİZYOLOJİK ÇALIŞMA

Elektrofizyolojik Çalışma (EFÇ-EPS) nedir?

Elektrofizyolojik çalışma, girişimsel bir tanı yöntemidir ve kalbin elektriksel ileti sisteminin değerlendirilmesi için uygulanır. Anjiyo benzeri bir yöntemle kasıktan toplardamarlar içerisine yerleştirilen ince kılıflar kullanılarak, radyasyon altında,kalp içerisine kateter adı verilen kablolar yerleştirilir ve ileti sistemi değerlendirilir.

Elektrofizyolojik Çalışma (EFÇ-EPS) Kimlere yapılır?

Elektrofizyolojik çalışma, aritmi için ayırıcı tanı ve tedavi imkânı sunan bir yöntemdir. Nedeni bilinmeyen bayılmaları ve kalbin ileti sisteminin çalışmasını değerlendirmek içinde yapılabilir. Kalpteki ritim bozukluklarını teşhis etmek için ilk tercih edilen yöntemler EKG ve EKG Holter'dir. Kesin tanı için EFÇ uygulanmaktadır.

Elektrofizyolojik Çalışma işlemi nasıl yapılır?

Anjiyografi işlemine benzer şekilde kapalı metot ile yapılır. Sağ kasık toplardamarından girişim yapılır. Lokal anestezi yani sadece girişim bölgesi uyuşturulur. İşlem esnasında hastalar genellikle uyutulmaz ve bilinçleri açıktır. Ağrılı durumlar için damar yolundan etkili ağrı kesiciler kullanılmaktadır. Elektrofizyolojik çalışma sırasında kalbin içinden elektriksel uyarılar verilir. Hastaların ritim bozuklukları oluşturulmaya çalışılır. Hastalar bu sırada çarpıntı hissedebilirler. Tanısal amaçlı bu işlem yaklaşık 30 dakika kadar sürer. Ritim bozukluğunun kesin tanısı için en önemli tanı yöntemidir. Ritim bozukluğunun kaynaklandığı kısa devrelerin veya odakların yeri net bir şekilde belirlenir.

Elektrofizyolojik Çalışmanın Olası riskleri nelerdir?

Elektrofizyolojik çalışma girişimsel bir işlemdir. Bu nedenle her girişimsel işlem gibi çeşitli riskleri bulunmaktadır. Bu riskler genellikle deneyimli ellerde %1’in altındadır. Bu riskler; kendi kalp ileti sisteminin zarar görmesi çarpıntı, felç, kasık bölgesinde kanama, göğüs ağrısı, kalp krizidir. Bu durumlar genellikle önemli sorun oluşturmazlar ve çoğu zaman kendiliğinden düzelir. Bu riskleri değerlendirirken elektrofizyolojik çalışma ile elde edilen verilerin başka bir tanı yöntemi ile sağlanamadığını, ablasyonun kalıcı bir tedavi yöntemi olduğunu akılda tutmak gerekir.

KONU : ABLASYON TEDAVİSİ

Ablasyon tedavisi nedir?

Ablasyon kalpteki ritim bozukluklarının tespitinin yapılmasından sonra kalp içerisinde ritim bozukluğuna sahip olabilecek odakların yok edilmesidir. Dondurma (Kriyoablasyon) veya yakma (Radyofrekans ablasyon) yöntemi ritim bozukluğunun türüne göre tercih edilmektedir.

Ablasyon tedavisi kaç saat sürer?

Ablasyon tedavisinin süresi hastanın sahip olduğu ritim bozukluğunun tipine göre değişmektedir. Ablasyon süresi yarım saat sürebileceği gibi 4 saatten uzunda sürebilir.

Ablasyonda işlem sırasında hasta uyutulur mu? (Anestezi kullanılır mı ? )

Ablasyon işlemi çoğunlukla lokal(bölgesel) anestezi kullanılarak yapılan bir işlemdir. Fakat hastanın durumuna ve uygulanacak işleme göre operatör en uygun yönteme karar verir.

Ablasyon tedavisinde ağrı duyar mıyım?

Ablasyon çoğu ameliyat prosedürlerine göre ağrısız bir işlemdir. Çoğunlukla lokal anestezi uygulanarak yapılır. Ağrı olması beklenen durumlarda ise hastaya bilgi verilir ve buna yönelik ağrı kesiciler uygulanır.

Soğuk ablasyon (Kriyoablasyon) mu iyidir? Sıcak ablasyon (Radyofrekans ablasyon) mu?

Yapılan güncel çalışmalarda iki tedavi yönteminin de birbirine üstünlüğü gösterilememiştir. Yöntem tercihinde en önemli nokta hastaların klinik özellikleridir. Bu konuda uygun tedavi seçimini hekimlerimiz hasta özelinde yapmaktadır.

Katater ablasyon sonrası kaç gün dinlenmek gerekir?

Katater Ablasyon sonrası ortalama 1(bir) gün hastane de kalınması yeterli olup, damardan girişim yapılan yerin iyileşmesi beklenir. Ablasyon prosedürü sonrası 1-2 gün içerisinde hastalarımız normal hayatına dönmektedir.

Katater ablasyon sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Ablasyon işlemi çoğunlukla sağ kasık toplardamarından (femoral ven) gerçekleştirilen bir işlemdir. İşlemden sonraki bir hafta-10 gün süresince hastalarımızın ağırlık kaldırmamaları ve işlem yapılan bacağa ağırlık uygulamamasını istemekteyiz. Bu süreçte dinlenme ve egzersizden kaçınma önerilmektedir.

Ablasyondan sonra duş alabilir miyim?

Ablasyon işleminden çıkıldığından kasık bölgesindeki pansuman yaklaşık 1 gün durmaktadır. İşlemden bir gün sonra duş alınmasında sakınca yoktur.

Katater ablasyon ritim bozukluğu tedavisinde başarı yüzdesi nedir?

Ablasyon tedavisi; çoğu ritim bozukluğu için başarısı yüksek bir yöntemdir. Ritim bozukluğunun türüne göre yüzdesel ifade ile %70-99 arasında değişmektedir. Hastaların ritim bozukluklarının tipine ve bu ritim bozukluğunun kalplerinde bıraktığı bozukluklara göre başarı şansı değişmektedir. Ritim bozukluğunuz için yapılacak işlem öncesi hekiminiz tarafından yapılan tetkikler ve incelemelerden sonra bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Ablasyon sonrası ritmi bozukluğu tekrarlar mı?

Başarılı geçen ablasyon tedavisi sonrasında; ritim bozukluğunun tekrarlama ihtimali ritim bozukluğunuzun türüne göre değişmektedir. Bu durumu en çok etkileyen faktörlerin başında hastaların ek hastalıkları ve yaşam tarzına bağlı faktörler (sigara alkol kullanımı gibi) yer almaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Ritim Bozuklukları Merkezi’nin ablasyon için tecrübesi nedir?

Dokuz Eylül Üniversitesi Kalp Ritim Bozuklukları Merkezi, çoğunlukla İzmir- Ege bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’den hastaların tedavi edildiği Türkiye’nin en yoğun aritmi hastasının kabulünün yapıldığı merkezlerdendir.2022 yılı itibari ile Avrupa Ritim Cemiyeti (EHRA) tarafından akredite Elektrofizyoloji eğitim merkezi olmuştur. Gelişmiş teknolojisi, deneyimli ve güler yüzlü ekibi ile 7/24 hizmet sunmaktadır.

KONU: ÜÇ BOYUTLU HARİTALAMA İLE ABLASYON

Üç boyutlu haritalama ile ablasyon nedir?
Ablasyon tedavisi ritim bozukluklarının tedavisinde yıllardır kullanılan etkinliği kanıtlanmış girişimsel bir tedavi yöntemidir. Son dönemlerde kullanılmaya başlanan üç boyutlu haritalama yöntemi kullanılarak tanı ve tedavinin kesinliği üst düzeye getirilmektedir.

Üç boyutlu haritalama ile ablasyon nasıl yapılır ?
Üç boyutlu haritalama; özellikli yazılım ve buna uyumlu olarak özel çipli kataterler kullanılarak kalbin içerisi haritalandırılır. 3-D haritalama ile kalbin elektroanatomik özel haritaları çıkarılır. Bu haritalar 1-3 mm arasındaki dokuların yapısını ve ileti özelliklerini net bir şekilde gösterebileceği gibi kalbin içindeki konumlarını net bir şekilde haritalandırabilir.

Üç boyutlu haritalama ile yapılan ablasyonun avantajları nelerdir?
• Üç boyutlu haritalama ile ablasyon özellikle kompleks çözümü zor aritmilerin tedavisini mümkün kılar.
• Hasta ve hekimin aldığı radyasyonu azaltır.
• İşlem başarısını azaltır.
• Komplikasyon ihtimalini azaltır.
• Hastalığın tekrarlama ihtimalini azaltır.
• 3-D haritalama ile kalbin anatomisi ve ritim bozukluğuna neden olan odakların görüntülenmesi, hızlı kısa süreli ve doğru bir şekilde olmasını sağlar.

Üç boyutlu haritalama ile ablasyon nerelerde yapılabilir?
Üç boyutlu haritalama ile ablasyon özellikli merkezler ve deneyimli operatörler tarafından yapılabilen kompleks bir prosedürdür. Dokuz Eylül Üniversitesi Kalp Ritim Bozuklukları merkezi gelişmiş teknolojik alt yapısı ile üç boyutlu haritalama teknolojisini standart bir prosedür olarak uygulayabilecek deneyime sahiptir. Operatörlerimizden Prof. Dr Emin Evren ÖZCAN ayrıca üç boyutlu haritalama gerektiren ablasyonlar için yurt içi ve yurt dışı merkezlere eğitim vermektedir.

Hangi ritim bozuklukları Üç boyutlu haritalama ile ablasyon gerektirir?
• Atriyal Fibrilasyon
• Ventriküler Fibrilasyon
• Ventriküler Taşikardi
• Ventriküler Taşikardi Fırtınası
• Tipik ve atipik Atriyal Flutter
• Kompleks supraventriküler taşikardi vakaları ( Wolf-Parkinson White, Mahaim type aksesuar yolu vb)
• Brugada sendromu
• Aritmojenik sağ ventrikül displazisi

Üç boyutlu haritalama ile ablasyon taburculuk süreme etki eder mi?
Üç boyutlu haritalamanın taburculuk süresine etkisi bulunmamaktadır. Konvasiyonel(Normal) ablasyon hastalarındaki gibi 1 gün sonra taburculuk uygulanır.

 

KONU : KRİYOABLASYON (SOĞUK) ABLASYON

Soğuk (Dondurarak) ablasyon (Kriyoablasyon) nedir?
Halk dilinde soğuk ablasyon tıp dilinde kriyoablasyon, cryoablasyon olarak geçer. Kryo-ablasyon dondurarak yok etmek anlamını taşır. Dondurarak yapılan kriyoablasyon işlemi, aritmi çıkaran odakları hedef alarak o bölgenin -40 ile -50 derece arasında dondurulması işlemidir. Bu prosedür ile dondurulan odaklar ritim bozukluğuna sebep olamayacak şekilde izole edilir.

Soğuk ablasyon (Kriyoablasyon) kimlere yapılır ?
Kriyoablasyon günümüzde sıklığı artan bir şekilde atriyal fibrilasyon tedavisinde kullanılmaktadır. Atriyal fibrilasyonda tedavisindeki iki seçenekten bir tanesidir.
Ayrıca özellikle genç hastalarda ritim bozukluğuna neden olan odağın kendi kalp kablosuna yakın bir yerden geçmesi söz konusu olduğu durumlarda kriyoablasyon uygulanabilir. (Supraventriküler taşikardi, Wolf Parkinson White, Atriyal Taşikardi vb.)

Soğuk ablasyon (Kriyoablasyon) nasıl yapılır ?
Soğuk ablasyon tedavisi merkezimizde genellikle girişim yerine lokal anestezi ve bilinçli sedasyon olarak tabir edilen ilaçlar altında yapılır. Bazı durumlarda genel anestezi kullanılabilir. Kasıktan kalbin içine gönderilen kablolar ile kalbin aritmi çıkartan odakları dondurulur.

Soğuk ablasyon (Kriyoablasyon) ne kadar sürer?
Ablasyonun uygulandığı ritim bozukluğunun türü çoğunlukla süreyi etkileyen ana faktördür. Kriyoablasyon işlemleri genellikle 1-2 saat sürebilir. Bazı hastalarda klinik özelliklerle değişmek ile beraber bu süre uzayabilir.

Kriyoablasyon Ablasyon Tedavisi uygulaması
Kriyoablasyon özellikli merkezler ve deneyimli operatörler tarafından yapılabilen kompleks bir prosedürdür. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Kalp Ritim Bozukluğu Merkezinin 2017’den bu yana Kriyoablasyon mükemmellik merkezi “Cryoablasyon Centre of Exellence “sertifikası bulunmaktadır. İzmir soğuk ablasyon merkezimizdeki operatörlerimizden Prof. Dr. Emin Evren ÖZCAN ve Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Ekrem TURAN tarafından uygulanabilmektedir.

KONU: BRUGADA SENDROMU

Brugada Sendromu Nedir?
Brugada sendromu, nadir görülen, ancak bazen kalıtsal olarak yaşamı tehdit eden kalp ritmi bozukluğudur. Brugada sendromu olan insanlar, kalbin alt odalarında (ventriküller) başlayan hayatı tehdit edendüzensiz kalp ritimlerine sahip olma riski artar

Ajmalin Provakasyon testi Nedir? Kime yapılır ?
Ajmalin Provakasyon testi Brugada sendromundan şüphelenilen fakat EKG bulguları tipik EKG bulgularına benzemeyen hastalara yapılır. Ajmalin adlı bir ilaç verilerek sürekli EKG kayıtları ile tipik brugada paterninin oluşup oluşmadığı kontrol edilir

Brugada Sendromu Genetik (Kalıtımsal) bir hastalık mı?
Brugada sendromu kalıtsal yani genetik bir hastalıktır. 1. Ve 2. Derece yakın akrabaların taranması gerekebilir.

Brugada sendromu tedavisi Nedir?
Brugada sendromu tedavisi, ritm bozukluklarını tetikleyecek ilaçlardan kaçınmak, aşırı alkol ve yemekten uzak durmak ve ateşi azaltmak gibi koruyucu tedbirleri içerir. Gerektiğinde, şok cihazı (implante edilebilir kardiyoverter-defibrilatör) (ICD) adı verilen tıbbi bir cihaz içerebilir.

KONU : KALP PİLİ, ANİ ÖLÜM VE İMPLANTE EDİLEBİLİR ŞOK CİHAZLARI

Kalp pili nedir?
Kalp pili(Pacemaker) ; kalbin kendi uyasının yetersiz olduğu ritim bozukluklarında kullanılır. Elektriksel uyarılar ile gerektiği anlarda kalbin işlevini yerine getirmesini sağlar

Kalp pili takılması zor mu ?
Kalp pili takılması her cerrahi işlem gibi çeşitli komplikasyon riskleri mevcuttur. Fakat bu konuda deneyimli hekimler tarafından uygulanması durumunda risk seviyesi minimuma inmektedir.

MR uyumlu kalp pili (pacemaker, ICD= şoklayıcı kalp pili, CRT= üç kablolu kalp pili) taktırmak istiyorum ne yapmalıyım?
Günümüzde birçok markanın MR uyumlu kalp pili mevcut olup ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi Kalp Ritim Bozuklukları Merkezinde profesyonel ekip tarafından bu tedavi uygulanmaktadır.

MR uyumlu kalp pili ücreti ne kadar?
Sıklıkla sorulan bir soru olup SGK geri ödeme kapsamında olan bu tedavi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi hekiminizden alabilirsiniz.

Cep telefonu kullanmanın kalp piline etkisi olur mu?
Elektrik ve mıknatıs kullanan ekipmanlar etrafında oluşan enerji alanları implante edilmiş kalp cihazınızın normal çalışmasını etkileyebilir. Elektrikli öğeler etrafında oluşan elektromanyetik enerji alanlarının çoğu küçük ve zayıftır ve kalp cihazınızı etkilemez, ancak yeni nesil akıllı telefonlar (iphone 12 ve üstü modeller) güçlü bir enerji alanına sahip elektrikli öğeler cihazınızın sağladığı tedaviyi etkileyebilir. Cep telefonu kullanırken cep telefonunuzun kalp pilinizden en az 15 cm uzakta tutulması önerilmektedir. Ayrıntılı bilgiyi hekiminizden edinebilirsiniz.

Kalp pilim var uzun süreli yolculuk veya yurt dışı seyahat yapabilir miyim?
Uzun süreli seyahat klinik durumunuz ile ilişkilidir. Özellikle yurt dışı uzun süreli seyahatlerinizde (tatil, umre, hac gibi) pil ölçümüne ihtiyaç duymanız halinde hekiminiz veya ilgili firma tarafından izlenilecek yollar ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Kalp pili işlemi sonrasında nelere dikkat etmeliyim?
Kalp pili işlemi sonrasındaki bakımda en az pilin takılması kadar önem arz eden bir süreçtir. Pilin vücut ile tam olarak bütünleşmesi ve kabloların kalbe tamamen tutunması 3 ay kadar sürebilmektedir.
İşlem sonrası cilt üstünde dikiş veya teller hastaların yara durumuna göre 1 hafta-10 gün sonra alınmaktadır.
İşlem yapılan kol baş seviyesinden yükseğe kaldırılmamalıdır( 90 dereceden daha fazla açıdan yukarıya)
İşlem yapılan omuz-kol bölgesi ile ağırlık kaldırma, yataktan destek alma, şınav çekme gibi, kablolarının yerini etkileyecek omuz hareketleri
Kalp pili bölgesinde takıldıktan sonra ilk 3-4 gün hafif düzeyde ağrı ,morarma olması normaldir. Fakat ciddi ağrı akıntı, kanama, yara yerinde açıklık, yeni başlayan ateş olması durumunda hekiminize başvurmanız önem arz etmektedir.

Kalp pili olanlarda malulen( malulen ) emeklilik, engelli ve özür oranı kaç olur?
Kalp pili olanlarda maluliyet oranı altta yatan kalp hastalığı ile ilişkilidir. Bu oranın belirlenmesi için hastanemiz bünyesindeki sağlık kuruluna başvuru yapılması gerekmektedir.

Kalp pilim var ameliyat olabilir miyim ?
Kalp pilinin olması ameliyat konusunda herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Ameliyatın türüne kullanılacak ekipmana göre pil ile ilgili ayarlama gerekiyorsa yapılması gerekebilir, antibiyotik kullanılması gerekebilir. Bununla ilgili en doğru bilgiyi klinik durumunuza göre hekiminiz verecektir.

Kalp pili diş çekimi ve dolgu olmaya engel mi?
Kalıcı kalp pili bulunan kişilerde diş çekimi veya dolgu gibi diş işlemleri yapılabilir. Endokardit (kalp içi dokuların veya cihazların enfeksiyonu) riskinizin belirlenmesi için doktorunuzla görüşebilirsiniz.

Kalp pili olanlar egzersiz yapılabilir mi?
Kalp pili olan birçok kişi, kalp pili veya ICD takıldıktan sonra egzersize veya yorucu aktiviteye geri dönme konusunda endişelidir. Ancak iyileştikten (ameliyattan en az 12 hafta sonra) ve enerji seviyeleriniz normale döndürdükten sonra egzersiz yapmanız kalp sağlığınız için eskisi kadar önemlidir.
Modern kalp pilleri, kalp atış hızınızı güvenli bir şekilde ayarlamak için tasarlanmıştır ve egzersize göre ayarlanabilmektedir. Kalp pili implantasyonunuzdan önce aktif olsanız bile, vücudunuz iyileşene ve yönetilen kalp atışlarınıza uyum sağlayana kadar fiziksel yeteneğinizde azalma olabilir.

Kalp pili olanlar hangi egzersizleri yapabilir?
Düzenli egzersiz yapmak, dayanıklılığınızı artırmanın ve eski fitness seviyenize geri dönmenin en iyi yoludur. Kalp pili sizi çoğu egzersiz türünün yapılmasını sınırlamaz ancak temas sporlarından kaçınmalısınız. Çarpışmak veya düşmek kalp pilinizi yerinden oynatabilir veya kalbinizdeki kabloları değiştirebilir.
Yürüme, koşma veya bisiklete binme gibi ritmik aktiviteler çok daha güvenlidir. Ama en önemlisi, kalp pilinizden önce alıştığınız aynı seviyelerde egzersiz yapmayı beklemeyin. Yapmanız gereken uygun güvenlik önlemlerini almak, vücudunuzu dinlemek ve sizin için doğru olan antrenmanları yapmaktır.
Egzersiz sırasında baş dönmesi, göğüs ağrısı veya yorgunluk hissederseniz, derhal egzersiz yapmayı bırakın ve doktorunuzla görüşün.

Kalp pili biter mi ?
Kalp pilleri hastanın pile olan ihtiyacı ve pilin batarya kapasitesine göre ömürleri değişmektedir. Çoğunlukla 5-10 yıl arasında değişmektedir. Pil kontrollerinde pilin batarya durumu hakkında bilgi verilmektedir. Pil kontrollerini düzenli yapmak büyük önem arz etmektedir.

Kalp pili biterse ne olur ?
Kalp pilinin bitmesi durumuna end of life( EOL) kalp pilinin bitmeye yaklaşmasına ise Elective Replecement İndicator(ERI) uyarıları görülmektedir. ERI uyarısı vermesi durumunda kalp pilinin sadece bataryasının 1-3 ay içerisinde değişmesi gerekmektedir. Kabloların (Elektrotların) değiştirilmesi gerekmez.

Kalp pili nasıl değiştirilir?
Kalıcı kalp pili bataryanızda doktorunuz tarafından belirlenen ERI veya EOL (acil olmayan değişim önerisi) uyarıları mevcutsa bataryanızın değiştirilmesi gerekmektedir. Minör cerrahi müdahale gerektiren kalp pili değişimi lokal anestezi altında eski pacemaker bataryası çıkarılarak yenisi ile değiştirilmektedir. Hastanede kısa süreli yatış gerektirmektedir.

Kalp pili kalbi güçlendirir mi ?

Tek odacıklı ve iki odacıklı kalp pillerinin kalbi güçlendirme özelliği bulunmamaktadır. Kalp yetmezliği durumunda üç odacıklı kalp pili olan Kardiyak Resenkronizasyon Tedavisi (CRT-KRT) tipi pillerin uygun hastalarda kalp güçlendirici etkisi olabilmektedir.

Ani kardiyak ölüm (Ani kardiyak arrest) nedir?

Ani kardiyak ölüm (AKÖ), kalp fonksiyonu kaybından (ani kalp durması) kaynaklanan ani, beklenmedik bir ölümdür. Ani kalp ölümü, tüm kalp hastalığı ölümlerinin yarısından sorumludur. Ani kalp ölümü en sık 30’lu yaşların ortası ile 40’lı yaşların ortası arasındaki yetişkinlerde görülür ve erkekleri kadınlardan iki kat daha fazla etkiler. Ani kalp durması kalp krizi değildir. Kalbe giden elektrik sistemi arızalandığından ve aniden çok düzensiz hale geldiğinden ani kalp durması meydana gelir. Kalp tehlikeli derecede hızlı atar ve karıncıklar (ventriküller) titreyebilir (ventriküler fibrilasyon) ve vücuda kan iletilmez. İlk birkaç dakika içinde en büyük endişe, beyne giden kan akışının o kadar büyük ölçüde azalacağıdır ki kişi bilincini kaybeder. Acil tedaviye hemen başlanmazsa ölüm gelir. Acil tedavi, kardiyopulmoner resüsitasyon (kalp masajı) ve defibrilasyonu (elektro şok tedavisi) içerir. Kalp masajı, akciğerlerde yeterli oksijeni tutar ve göğse elektrik şokuyla (defibrilasyon) normal kalp ritmi geri gelene kadar beyne ulaştırır.

Ani kalp ölümüne ne sebep olur?
Ani kalp ölümlerinin çoğu, aritmi adı verilen anormal kalp ritimlerinden kaynaklanır. Hayatı tehdit eden en yaygın aritmi, ventriküllerden (kalbin alt odacıklarından) gelen uyarıların düzensiz, düzensiz bir şekilde ateşlenmesi olan ventriküler fibrilasyondur. Bu meydana geldiğinde, kalp kan pompalayamaz ve tedavi edilmezse dakikalar içinde ölüm meydana gelir.

Ani kalp durmasının risk faktörleri nelerdir?
Bir kişinin ani kalp durması ve ani kalp ölümü riskini artırabilecek birçok faktör vardır.
Önde gelen risk faktörü şunları içerir:
• Önceden kalp krizi geçirmiş olmak
• Koroner arter hastalığı
• Kalp yetmezliği
• Ventriküler taşikardi
• Önceden ani kalp durması atağı yaşamış olmak
• Ailede ani kalp durması veya AKÖ öyküsü
• Uzun QT sendromu
• Brugada sendromu
• Wolff-Parkinson-White sendromu
• Aşırı düşük kalp atış hızı veya kalp bloğu
• Doğuştan kalp hastalıkları veya kan damarı anormallikleri
• Senkop öyküsü (bilinmeyen nedene bağlı bayılma atakları)
• Dilate kardiyomiyopati
• Hipertrofik kardiyomiyopati (kalp kası kalınlaşması)
• Organik kalp hastalığı olmasa bile kandaki potasyum ve magnezyum seviyelerinde önemli değişiklikler
• Obezite
• Şeker hastalığı
• Uyuşturucu kullanımı
• “Pro-aritmik” ilaçlar almak, yaşamı tehdit eden aritmi riskini artırabilir

Ani kardiyak ölüm tedavisi nedir?
Acil müdahale derhal gerçekleştirilen hastalarda ani kalp durması tedavi edilebilir ve geri döndürülebilirdir. Ani kalp durmasından sonraki ilk dakikalar içinde tedaviye başlanırsa hayatta kalma oranı yüzde 90’a kadar çıkabilir. Ani kardiyak ölümün önlenebilirdir. Doktorunuzla düzenli takip randevuları almak, belirli yaşam tarzı değişiklikleri yapmak, ilaçları reçete edildiği şekilde almak ve girişimsel prosedürler veya ameliyat (önerildiği şekilde) yaptırmak riskinizi azaltmanın yollarıdır. Doktorunuz size ne sıklıkta takip ziyaretleri yapmanız gerektiğini söyleyecektir. Gelecekteki ani kalp durması ataklarını önlemek için, doktorunuz kardiyak olaya neyin neden olduğunu belirlemek için tanısal testler yapmak isteyecektir. Testler arasında elektrokardiyogram (EKG), ejeksiyon fraksiyonu, ambulatuvar izleme, ekokardiyogram, kalp kateterizasyonu ve elektrofizyolojik çalışma testleri yer alabilir.
Bu yaşam tarzı değişiklikleri şunları içerir:
• Sigarayı bırakmak
• Fazla kilolu ise kilo vermek
• Düzenli egzersiz yapmak
• Uygun diyet yapmak
• Diyabet yönetimi
• Diğer sağlık koşullarını yönetmek

Sorularınız varsa veya bu değişiklikleri nasıl yapacağınızdan emin değilseniz doktorunuzla konuşabilirsiniz.

İlaçlar:
Ani kalp durması riskini azaltmaya yardımcı olmak için doktorlar, kalp krizi geçiren veya kalp yetmezliği veya aritmileri olan hastalara ilaç yazabilirler. Bu ilaçlar arasında anjiyotensin dönüştürücü enzim (ACE) inhibitörleri, beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve diğer antiaritmikler bulunabilir. Yüksek kolesterol ve koroner arter hastalığı olan hastalar için statin ilaçları reçete edilebilirler.

Şok cihazı , İmplante edilebilir kardiyoverter defibrilatör (ICD) nedir?
AKÖ için büyük risk taşıyan hastalar için önleyici tedavi olarak bir ICD takılabilir. ICD, aritmileri düzeltmek için tasarlanmış, kalp piline benzer küçük bir makinedir. ICD, kalp ritmini sürekli olarak izler. Çok hızlı, anormal bir kalp ritmi algıladığında, kalbin tekrar normal bir ritimde atmasını sağlamak için kalp kasına enerji (küçük ama güçlü bir şok) verir. ICD, ani kalp durmasından kurtulmuş ve kalp ritimlerinin sürekli izlenmesine ihtiyaç duyan hastalarda kullanılmaktadır.

Kalp pili ile şok cihazı(implante edilebilir kardiyoverter defibrilatör) arasındaki fark nedir?
Şok cihazı Kalp pilinin yapabildiklerinin üzerine ölümcül aritmi gelişmesi durumunda şoklama(kardiyoversiyon) uygulayarak, hayat kurtarıcı olabilir.Şok cihazı özelliklikli kalp pilleri genellikle normal kalp pillerinden daha büyük ve içinde ekstra şok kondansatörü olan cihazlardır. Hangi cihazın hangi hastaya gerekeceği güncel klavuzlar rehberliğinde hekiminiz tarafından değerlendirilir.

ICD sahibi hastalarının yapması&yapmaması gereken şeyler nelerdir?
- Şok cihazı olan hastalar normal bir hayat sürebilir. Çoğu ev aleti ICD şok cihazını etkilemez(Mikrodalga fırın, elektrikli ocaklar) Sadece indüksiyonlü ocaklarda indüksiyon mekanizmasına kalp pili veya şok cihazının 60 cm den daha az yaklaşmamasıdır.
- Yanınızda sürekli Pil kartınızı taşıyınız.
- Güvenlik noktalarından X-ray cihazlarından geçerken mutlaka güvenlik görevlilerine ICD’niz olduğunu söyleyiniz. Hızlı şekilde cihaz içinden geçmek çoğunlukla problem yaratmamaktadır. Fakat bunun yerine elle arama ve ya metal detektörü isteyiniz. Metal detektörü doğrudan ICD üzerine yerleştirilmemelidir.
- Kulaklıklarınızı boynunuza veya ICD’nizin 3 cm yakınlarına sarkıtmayınız.
- ICD yakınlarında manyetik cihazlarınızı tutmayınız.
- Ağrı kesici için bir TENS makinesi kullanmayın.
- Elektrik darbeli tedavi araçlarını mide bölgenizin altında tutun.

Anahtar Kelimeler: İzmir, Ablasyon, Soğuk Ablasyon, Kriyoablasyon, Elektofizyolojik Çalışma, EPS, EFÇ, Çarpıntı, Atriyal Fibrilasyon, Ventriküler taşikardi, Brugada, Wolf Parkinson White, Üç boyutlu haritalama, Yanma işlemi, MR uyumlu kalp pili , Başarılı ablasyon, Radyofrekans, Medikal tedavi, Point by point radyofrekans ablasyon, Aksesuar yol, kalp kablosu, Cryoablasyon, Senkop, Bayılma, Aritmi, Ventriküler Erken Vuru, Kalp yetersizliği, Ritim Bozukluğu, Holter, EKG, Kardiyoloji, EHRA, 3boyutlu ablasyon, taşikardi, AVNRT, AVRT, SVT,

2021- 2022 Eğitim Yılı Dönemi Merkezimizin Yayınları ve Etkinlikleri :

• Emin Evren Özcan., Reşit Yiğit Yılancıoğlu , Umut Dursun İnevi., Duygu Gürel & Mustafa Doğduş (2022). Should add‐hoc cardiac biopsy be routine in patients with cardiomyopathy of unknown etiology undergoing electrical storm ablation?. Pacing and Clinical Electrophysiology, 45(4), 578-580.

• Emin Evren Özcan Mustafa Doğduş Reşit Yiğit Yılancıoğlu., S.Cem Adıyaman Oğuzhan Ekrem Turan (2022). Invasive Heart Rate Control as a Salvage Therapy in Amiodarone-induced Thyroid Storm. Medeniyet Medical Journal, 37(1), 119.

• 03.04.2022 tarihinde, Prof. Dr. Emin Evren ÖZCAN katkılarıyla aritmi alanında önemli bir konsensüs dökümanı olan “EHRA consensus on prevention and management of interference due to medical procedures in patients with cardiac implantable electronic devices” başlıklı makalenin uluslararası endeksli yayınlarda yer alması sağlanmıştır

• Oğuzhan Ekrem Turan, Reşit Yiğit Yılancıoğlu Anıl Başkurt Emin Evren Özcan (2022). An unusual ‘bow tie’image in pacemaker implantation. Indian Pacing and Electrophysiology Journal, 22(1), 51-53.

• Emin Evren Özcan, Oğuzhan Ekrem Turan, Barış Akdemir Umut.D.İnevi Reşit Yiğit Yılancıoğlu Anıl Başkurt Fatih Duhan Bayrak, (2021). Comparison of electrophysiological characteristics of right‐and left‐sided Mahaim‐type accessory pathways. Journal of Cardiovascular Electrophysiology, 32(2), 360-369.

 

Poliklinik Bilgileri:

Randevu

Merkezimizden poliklinik randevusu almak isteyen hastalarımız  (0232) 412 41 01 - 41 30 telefon numarasından randevunuzu alabilirsiniz.

 

Ulaşım

İnciraltı Mahallesi Mithatpaşa cad. no:1606 Balçova adresinde yer alan DEU Kalp Ritim Bozuklukları Merkezi( İzmir aritmi merkezi ) DEU hastanesi bünyesinde bulunmaktadır.

Havalimanından Akçay Cd./D550 ve İzmir Çevre Yolu/O-30/E881 üzerinden 18 dakikada,

Aydın’dan İzmir-Aydın Otoyolu/O-31/E87 kullanarak 1 saat 15 dakikada,

Manisa’dan D565 üzerinden 50 dakikada,

Çanakkale’den İzmir Çanakkale Yolu/D550/E87, D550/E87 ve O-30 veya O-5 üzerinden 4 buçuk saatte,

Muğla’dan İzmir-Aydın Otoyolu/O-31/E87 üzerinden 2 saat 40 dk da ulaşabilirsiniz.

Hastane Santral Telefonu : 0(232) 412 22 22

 

 

 

 

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari  

Sıkça Sorulan Sorular

Hastanemizin web sitesine eklenecek olan sıkça sorulan sorular menüsü için birkaç ana sorular;

Randevu nasıl alabilirim?

Web sayfamızda bulunan Randevu Al menüsünden ulaşabilirsiniz.
Randevu bilgileri için Hastane Hizmetlerimiz menüsü Poliklinik Hizmetlerim den detaylı bilgi öğrenebilirsiniz

İnternet üzerinden randevu veren poliklinikler hangileridir?

İnternet üzerinden randevu veren polikliniklerimizin listesi hastanemizin web sayfasında bulunan Hastane Hizmetlerimiz menüsünde ki Poliklinik Hizmetlerimiz den öğrenebilirsiniz.

Poliklinik sekreterliği tarafından randevu veren bölümler hangileridir?

Poliklinik Sekreterliği tarafından randevu veren polikliniklerimizin listesi hastanemizin web sayfasında bulunan Hastane Hizmetlerimiz menüsünde ki Poliklinik Hizmetlerimiz den öğrenebilirsiniz.

Öğretim Üyesi randevusu nasıl alabilirim?

Web Sayfasında bulunan Randevu Al menüsünden ya da (0232) 412 98 98 telefon numarasından alabilirsiniz.

Tetkik Sonuçlarıma nasıl ulaşabilirim?

Tetkik sonuçlarınızı web sayfamızda bulunan Tetkik Sonuçlarım menüsünden ulaşabilirsiniz.

Öğretim Üyesi muayene ücretleri ile ilgili nereden bilgi öğrenebilirim?

(0232) 412 98 98 numaraları telefon numaramızdan öğretim üyesi randevunuzu aldığınızda ücretlerini öğrenebilirsiniz.

Öğretim Üyesi muayene ücreti nereye yatıracağım?

Hastanemizin poliklinikler binası giriş katında bulunan Vezne bölümüne yatırabilirsiniz.

 

Organ Bağışı

Organ Bağışı

Kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir.

Organ Nakli

Vücutta görevini yerine getiremeyen organın yerine, canlı veya kadavradan alınan sağlıklı organın, cerrahi yöntemlerle hastaya nakledilmesi işlemidir.

organbagisi

Beyin Ölümü

Tüm beyin, beyincik ve hayati merkezlerin yer aldığı beyin sapı denilen özel beyin bölgesinin fonksiyonlarının geri dönülmez şekilde kaybolduğu ve mutlak ölümle sonuçlanan bir süreçtir.
Beyin ölümü kavramı, koma ve bitkisel hayat kavramları ile karışmaktadır. Beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki en büyük fark;
Beyin ölümünde; beyin kesin ve geri dönüşümsüz hasar almıştır. Tüm tıbbi destek tedaviye rağmen hiçbir iyileşmenin beklenmemektedir. Buna karşın bitkisel hayat ve komada; yitirilen beyin fonksiyonlarının kısmen de olsa geri dönebilmesi söz konusudur. Bitkisel hayat ve komada hasta tıbbi destek ile yaşamına devam edebilmektedir. 

Kimler Organ Bağışında Bulunabilir ?

2238 sayılı yasaya göre, on sekiz yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes organlarının tamamını veya bir bölümünü bağışlayabilir.

2238 Sayılı “Organ Ve Doku Alınması, Saklanması, Aşılanması Ve Nakli Hakkındaki Kanun”a göre ;

Madde 14 - Bir kimse sağlığında vücudunun tamamını veya dokularını, tedavi, teşhis ve bilimsel amaçlar için bıraktığını resmi veya yazılı bir vasiyetle belirtmemiş veya bu konudaki isteğini iki tanık huzurunda açıklamamış ise sırayla eşi, reşit çocukları, ana veya babası veya kardeşlerinden birisinin; bunlar yoksa yanında bulunan herhangi bir yakınının muvafakatiyle ölüden organ ve doku alınabilir. Aksine bir vasiyet ibraz edilmedikçe kornea gibi ceset üzerinde bir değişiklik yapmayan dokular alınabilir. Ölü, sağlığında kendisinden ölümünden sonra organ veya doku alınmasına karşı olduğunu belirtmişse organ ve doku alınamaz.

Organ Bağışının Dini Yönden Sakıncası Var Mı?

Büyük dinlerin çoğu organ bağışını onaylamakta ve desteklemektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu 6.3.1980 Tarih Ve 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu açıklamıştır.

Bu Kararda;

-Zaruret halinin bulunması, hastanın hayatını veya hayati bir organını kurtarmak için, bundan başka çaresi olmadığının mesleki ehliyet ve dürüstlüğüne güvenilen bir doktor tarafından tespit edilmesi,
-Doku ve organı alınacak kişinin bu işlemin yapılmış olduğu sırada ölmüş olması,
-Toplumun huzur ve düzeninin bozulmaması bakımından organ ve dokusu alınacak kişinin sağlığında buna izin vermiş olması veya hayatta iken aksine bir beyanı olmamak şartıyla, yakınlarının rızasının sağlanması,
-Alınacak organ veya doku karşılığında hiçbir şekilde ücret alınmaması,
-Tedavisi yapılacak hastanın da kendisine yapılacak olan bu nakle razı olması gerekir. 

Kuran-ı Kerim’de

"Kim Bir İnsana Hayat Verirse Onun Tüm İnsanlara Hayat Vermişçesine Sevap Kazanacağı" Beyan Olunmaktadır.

(Maide Suresi, Ayet 32)

Organ Bağışı Nereye Yapılır?    

-İl Sağlık Müdürlükleri,
-İlçe Sağlık Müdürlükleri,
-Hastaneler,
-Sağlık Ocakları,
-Organ nakli ile ilgilenen vakıf, dernek vb. kuruluşlarda organ bağışı işlemi yapılabilir.

 

Organ Bağışı ile ilgili Hastanemizdeki İletişim Bilgileri;

Telefon: +90 (232) 412 23 88
Adres: Mithatpaşa Cad. No: 1606 İnciraltı Yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir

Hastane İçi Hizmetlerimiz

Kuaför

Servisler binası zemin katta yer almaktadır. 

kuafor

 

Vezneler

Poliklinikler binası bodrum ve birinci katta, servisler binası hasta kabul birimi içerisinde,  çocuk hastanesin zemin katta, nöbetçi vezne ise acil dış sekreterliğinde,yer almaktadır. 

 

 

 

Kafeteryalar

 Poliklinikler binasında, servisler binasında kafeteryalarımız, hastane içi çeşitli noktalarda büfe hizmetlerimiz mevcuttur.

 deu kafeteryalar

Otopark

 Hastanemiz çevresinde ücretli ve ücretsiz otopark hizmetleri mevcuttur.

 

Özel Odalar

 Servislerimiz içerisinde tek kişilik ve iki kişilik odalarımız mevcuttur. Bununla birlikte servisler binamızın 6. katı tamamen özel odalardan oluşmaktadır.

6. Kattaki özel odalarda, servisler içerisindeki tek kişilik ve iki kişilik odalarımızdan ilave ücret alınmaktadır.

Not: Anlaşmalı kurumlarımız için yukarıdaki şartlar değişebilmektedir. Anlaşmalı kurumlar bölümünden detaylara ulaşabilirsiniz.

deu ozel kat odalar

Anlaşmalı Kurumlar

ANLAŞMALI KURUMLAR


1.İŞ BANKASI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI
2.ŞEKER BANK EMEKLİ SANDIĞI VAKFI
3.GARANTİ BANKASI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI
4.ESBANK EMEKLİ SANDIĞI VAKFI
5.HALK BANKASI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI
6.ZİRAAT-HALK BANKASI VAKFI
7.AKBANK-TEKAÜT SANDIĞI VAKFI
8.VAKIFBANK EMEKLİ SANDIĞI VAKFI
9.TÜRKİYE SİNAİ KALKINMA BANKASI VAKFI
10.YAPI KREDİ BANKASI EMEKLİ SANDIĞI VAKFI
11. K.K.T.C.


SİGORTA ŞİRKETLERİ


1.SENCARD ÜYELİK PROGRAMI
   1.BUPA ACIBADEM SİGORTA
   2.AK SİGORTA
   3.AEGON EMEKLİLK HAYAT
   4.FİBA EMEKLİLİK
   5.HDI SİGORTA

2.TÜRKİYE SİGORTA
3.DEMİR SAĞLIK
4.AXA SİGORTA
5.GROUPAMA SİGORTA


ARACI KURUMLAR

1.EURO ALARM ASİSTANCE
2.EUROP ASİSTANCE
3.MARM ASİSTANCE
4.REMED ASİSTANCE
5.İNTERPARTNER ASİSTANCE

ANLAŞMALI KURUMLARIN LOGOLARI

BUPA ACIBADEMindirDEMİR HAYAT indir

aegonlogoAKBANK

                                                  FİBA EMEKLİLİKhdi logoYAPI KREDİ indirTürkiye sigorta

Poliklinik Telefon Numaraları

Bölüm

Poliklinik Sekreteri

Anabilim Dalı Sekreteri

KBB PLK. 23280 23251
Kardiyoloji Polikliniği 24130 24101
Anestezi Ağrı Polikliniği 22830 22801
Diyet - İşitme - Denge 23290  
Genel Cerrahi Plk. 22930 22901
Dermatoloji Plk. 23880  
Kadın Doğum Plk. 23131 23101
Göz Polikliniği 23080-23070 23051
Endokrinoloji Polikliniği 23752-23753 23750
Romatoloji Polikliniği 23730 23721
Gastro Polikliniği 23714-23719 23799
Plastik Cer. Polikliniği 23530 23501
Nöroloji Polikliniği 24080-24081 24051
Psikiyatri Polikliniği 24180 24151
Genel Dahiliye Polikliniği 23769 23797
İç Hastalıkları Polikliniği   23701
Nefroloji Polikliniği 23794 23766
Göğüs Polikliniği 23830 23801
Üroloji Polikliniği 23480 23451
Beyin Cerrahisi Polikliniği 23330 23301
Enfeksiyon Polikliniği 24330 24301
Ortopedi Polikliniği 23380 - 23378 23351
K.D. Cerrahisi Polikliniği 23230 23201
F.T.R. Polikliniği 23980 23951
E. Hem. - Onkoloji 24848 - 24856 24851
Radyoloji Sekr. 25955-25956 25901
Nükleer Tıp 24290 24251
Radyasyon Onk. 24230-24245 24201
Geriatri plk 24345 24341
Göğüs Cerrahisi Polikliniği 23235 23221
Tıbbi Onkoloji Polikliniği 24808 24801
Diş Hekimliği Polikliniği 22181  
Aile Hekimliği Polikliniği 24961 24951
Tıbbi Genetik Polikliniği 23672 23672
Çocuk Cerrahisi Çocuk Ürolojisi Polikliniği 23030 23001
Çocuk Psikiyatri Polikliniği 23580 23551
Genel Çocuk Polikliniği 26260 26001 - 26002
Sağlam Çocuk Yeni Doğan Polikliniği 26185  
Çocuk Hem. - Onkoloji 26150 26001 - 26002
Çocuk Alerji - İmmunoloji - Genetik Polikliniği 26065 26001 - 26002
Çocuk Endokrin - Nefroloji Polikliniği - Çocuk Gastroenteroloji 26205  
Çocuk Kardiyoloji 26185 26001 - 26002
Çocuk Nöroloji - Çocuk Romatoloji - Çocuk Metabolizma 26115   
Spor Hekimliği 22650  

Hastane Santral Telefonu : 0(232) 412 22 22

* İsterseniz dahili numaraların önüne 41 ekleyerek direkt arayabilirsiniz.

Günlük Muayeneli Poliklinikler

Günlük muayene yapan poliklinikler için her polikliniğin sekreterliğinde kayıt yapılır. Poliklinik kayıtları saat 08:00'de başlayıp kontenjan dahilinde yapılır. 

Kayıt

Bölüm Günleri

Kayıt

Tıbbi Onkoloji Polikliniği. ** H. içi Her gün 08:00
Radyasyon Onkolojisi Polikliniği. ** H. içi Her gün 08:00
Göğüs Cerrahisi Polikliniği. H. içi Her gün 08:00

Genel Cerrahi Polikliniği, branş poliklinikleri için lütfen poliklinik sekreterliğinden bilgi alınız.

** Poliklinik sekreterliğinden günlük randevu(Müsait güne)

Not : Kayıt için poliklinik sekreterliğine başvurunuz

Poliklinik Hizmetleri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Poliklinikleri hafta içi hergün 08:00 - 17:00 saatleri arasında sizlerin hizmetine hazırdır. Poliklinik hizmetlerimizden düzenli bir şekilde yaralanabilmeniz için poliklinik işleyişimizle ilgili bilgi edininiz. Poliklinik evrak işlemleri ile ilgili sorularınızı danışma memurlarına veya poliklinik sekreterlerine, tedaviniz ve tıbbi işlemleriniz ile ilgili sorularınızı doktorunuza yöneltiniz.

Hastanemiz kuralları sizlere daha iyi hizmet vereiblmek için konulmuştur. Herhangi bir sorun ile karşılaştığınızda görevli memur ile tartışmayınız. Sorunlarınızı Hastane İletişim Merkezine iletiniz. Lütfen Hastane Kurallarına uyunuz! Sizleri ikaz eden görevlilere yardımcı olunuz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Poliklinikler Binası

Polikilinik İşlemlerinde Genel Kurallar

Poliklinik kayıt işlemleri her polikliniğin sekreterliğince yapılır. Polikliniğe başvuran SGK(EMEKLİ SANDIĞI, SSK, BAĞ-KUR, 657 sayılı devlet memurları, 18 yaş altı çocuklar işsizlik ödeneğinden yararlanan, gaziler, askeriye,yeşil kart ve bu kurumların bakmakla yükümlü oldukları yakınları) hastalarına T.C. kimlik numarasını gösterir resmi kimlik ile işlem yapılır ve medula sistemi üzerinden provizyon alınır.

 

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Poliklinikler Binası

Muayene sonucu istenen tetkik ve tahliller için HASTA YÖNLENDİRME FORMU ile birlikte ilgili birime gidiniz. Laboratuvar ve Patoloji sonuçlarınızı www.hastane.deu.edu.tr adresinden alabilirsiniz. Muayene sonrası doktorunuz kontrole gelmenizi isteyebilir. Tetkik ve Kontrol muayenesi için randevu alınız.

Öğretim Üyesi muayene randevuları bölüm sekreterliği,internet ve CALL CENTER üzerinden verilebilmektedir. 

 

 

Hasta Hakları

 

Merkez Lab Geri Bildirim

Hasta Hakları Birimi

Hastanemizde, Hasta Hakları Yönetmeliği uyarınca 2008 yılında faaliyete geçen Hasta Hakları Birimi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran hasta ve hasta yakınlarının mevzuatta belirtilen haklarını kullanabilmeleri, hasta hakları ihlallerinin önlenebilmesi, sağlık hizmetlerinin insan hak ve onuruna yakışır biçimde sunulması, hasta ve yakınları ile sağlık personelinin eğitilmesi amacıyla çalışmalarını yürütmektedir. Hastalar ve hasta yakınları, Hasta Hakları Birimi’ne her türlü istek, öneri ve şikayetleri; birime başvurarak, telefon ya da hastane web sitesi yoluyla iletebilirler. Yapılan başvurulara 20(yirmi) iş günü içerisinde mail ya da posta yoluyla cevap verilmektedir.
Birim çalışanları olarak hastalarla ve hasta yakınlarıyla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde temel ilkemiz; empati kurma, gerçekçi ve doğal davranma, önyargılardan ve genellemelerden kaçınma, müracaatçıya saygı duymaktır. Poliklinikler girişinde yer alan Birimimize, mesai saatleri içerisinde başvurunuzu yapabilirsiniz.

 

İletişim Bilgileri:

Hasta Hakları: 0 (232) 4122359
www.hastane.deu.edu.tr

Hasta Hakları Nedir?

Hasta hakları, insanların hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri veya yitirdikleri sağlıklarına yeniden kavuşmasını sağlamak üzere onlara yardımcı olan ve sağlık hizmeti veren kişilerle olan ilişkilerinde bir ‘’insan’’ olarak sahip oldukları hakların bütünüdür. Hasta Hakları konu başlıkları aşağıdaki gibidir:

  • Sağlık Hizmetlerinden Faydalanma Hakkı,
  • Adalet ve Hakkaniyete Uygun Olarak Faydalanma Hakkı,
  • Bilgi İsteme Hakkı,
  • Sağlık Kuruluşunu Seçme ve Değiştirme Hakkı,
  • Personeli Tanıma, Seçme ve Değiştirme Hakkı,
  • Öncelik Sırasının Belirlenmesini İsteme Hakkı,
  • Tıbbi Gereklere Uygun Teşhis, Tedavi ve Bakım Hakkı,
  • Tıbbi Gereklilikler Dışında Müdahale Yasağı Hakkı,
  • Ötenazi Yasağı Hakkı,
  • Tıbbi Özen Gösterilmesi Hakkı.

Sağlık Durumu İle İlgili Bilgi Alma Hakkı:

  • Bilgilendirmenin Kapsamı,
  • Kayıtları İnceleme Hakkı,
  • Kayıtların Düzeltilmesini İsteme Hakkı,
  • Bilgi Vermenin Usulü,
  • Bilgi verilmesi Caiz Olmayan ve Tedbir Alınması Gereken Haller,
  • Bilgi Verilmesini Yasaklama Hakkı.

Hasta Haklarının Korunması:

  • Mahremiyete Saygı Gösterilmesi Hakkı,
  • Rıza Olmaksızın Tıbbi Ameliyeye Tabi Tutulmama Hakkı,
  • Bilgilerin Gizli Tutulması Hakkı.

Tıbbi Müdahalede Hastanın Rızası:

  • Hastanın Rızası ve İzin Hakkı,
  • Tedaviyi Reddetme ve Durdurma Hakkı,
  • Rıza Formu,
  • Alışılmış Olmayan Tedavi Usullerinin Uygulanması,
  • Rızanın Şekli ve Geçerliliği,
  • Organ ve Doku Alınmasında Rıza,
  • Aile Planlaması Hizmetleri ve Gebeliğin Sona Erdirilmesi,
  • Rızanın Kapsamı ve Aranmayacağı Haller.

Tıbbi Araştırmalar:

  • Tıbbi Araştırmalarda Rıza,
  • Gönüllünün Korunması ve Bilgilendirilmesi,
  • Rıza Alınmasının Usulü ve Şekli,
  • Küçüklerin ve Mümeyyiz Olmayanların Durumu,
  • İlaç ve Terkiplerin Araştırma Amacıyla Kullanımı.

Diğer Haklar:

  • Güvenliğin Sağlanması Hakkı,
  • Dini Vecibeleri Yerine Getirebilme ve Dini Hizmetlerden Faydalanma Hakkı,
  • İnsani Değerlere Saygı Gösterilmesi ve Ziyaret Hakkı,
  • Refakatçi Bulundurma Hakkı,
  • Hizmetin Sağlık Kurum ve Kuruluşu Dışında Verilmesi.

Sorumluluk ve Hukuki Korunma Yolları

  • Müracaat, Şikayet ve Dava Hakkı.

Hasta Sorumlulukları

  • Başvurduğu sağlık kurum ve kuruluşunun kural ve uygulamalarına uygun davranır.
  • Hasta sağlık, sosyal güvenlik ve kişisel bilgilerindeki değişiklikleri zamanında bildirmek zorundadır.
  • Hasta sevk işlemleri ile ilgili resmi evraklarının kurallara uygun şekilde düzenlenmiş olmasından sorumludur. (Yeşil Kartlı hastaların sevk zinciri ile Trafik kazalarında istenen Kaza tutanağı vb. evraklar )
  • Hasta katılımcı bir yaklaşımla teşhis ve tedavi ekibinin bir parçası olduğu bilinciyle hareket eder.
  • Yakınmalarını, daha önce geçirdiği hastalıkları, gördüğü tedavileri ve tıbbi müdahaleleri, eğer varsa halen kullandığı ilaçları ve sağlığıyla ilgili bilgileri mümkün olduğunca eksiksiz ve doğru olarak verir.
  • Hekim tarafından belirlenen sürelerde kontrole gelmeli ve tedavisinin gidişatı hakkında geri bildirimlerde bulunmalıdır.
  • Hasta randevu tarihine ve saatine uyar ve değişiklikleri ilgili yere bildirir.
  • İlgili mevzuata göre öncelik tanınan hastalar ile diğer hastaların ve personelin haklarına saygı gösterir.
  • Personele sözlü ve fiziki saldırıya yönelik davranışlarda bulunmaz.
  • Haklarını ihlal edildiğini düşündüğünde veya sorun yaşadığında Hasta Hakları Birimi’ne başvurur.

Hasta Hakları Yönetmeliği için tıklayınız …

Hasta Hakları Broşürü için tıklayınız

 

 

Klinik Hizmetlerimiz

Hasta ve Hasta Yakınları için Bilgiler

Yoğun bakım hastalarda hasta yakınları haftanın üç günü ilgili hekimler tarafından bilgilendirilmektedir.
Zorluk yaşadığınız bir dönemde hastalarımıza yardımcı olmanın yolunun; onlara güvenli bir ortam sağlamaktan geçtiğini düşünüyoruz. Hastalarımızın sağlığı, güvenliği ve klinik düzeni için hasta ve hasta yakınlarının uymak zorunda olduğu belli kurallar vardır. Bu kurallara uymak hasta güvenliği ve hastalarımızın biran önce sağlığına kavuşması için gereklidir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Poliklinikler Binası

Vizit (Hekim Ziyaret Saati) Saatleri
Hekim ve hemşire her gün genelllikle 08:00 – 12:00 saatleri arasında yapılır. Tedavi süreci konusunda hekiminizden bilgi alınız.
Yemek Saatleri
Beslenme ve diyet uzmanlarının kontrolünde yatan hastalarımıza günde üç ana öğün ve ara öğün beslenme hizmeti sunulur. Sunumda bir problem olursa hemşireyi bilgilendirin. Refakatçınız, hekim önerisi ve servis sorumlu hemşirenizin onayı ile servis sekreteri tarafından verilecek refakatçı kartı ile beslenme hizmetinden yararlanabilir.

Hastanın Uyması Gereken Kurallar

Hastanemizde izinli çıkma uygulaması yoktur, yatağında uzun süre bulunmayan hastaların çıkış işlemleri yapılır.
• Hasta kimlik bilekliğinizi kolunuzdan çıkarmayınız.
• Hekim ve hemşire viziti sırasında ve tedavi saatlerinde odanızdan ayrılmayınız. Hekiminizden ve servis hemşiresinden izin almadan servisten ayrılmayınız.
• Yatak başı ve giyecek dolaplarınızda yiyecek bulundurmayınız.
• Tuvalet ve banyoları temiz kullanınız.

Refakatçı Politikası

Hastanemizde yatan hasta hizmet süreçlerinde yatarak tedavi olan hastalarımızın tıbbi bakım ve psiko-sosyal ihtiyaçlarının belirli kurallar çerçevesinde karşılanmasına yönelik hasta yakınlarının destek ve katılımını sağlayarak, kaliteli hasta bakım hizmeti sunmak.

Hastane Refakatçı Kuralları

• Hastane binası içerisinde sigara içilmez.
• Hastane binası içinde yüksek sesle konuşulmaz.
• Hastaneye ait cihaz ve malzemeye zarar verilmez.
• Hasta odası ve tuvaletler temiz olarak kullanılır.
• Gereksiz elektrik ve su kullanımından kaçınılır.
• Refakatçi değişimleri ziyaret saatlerinde, ilgili servis sorumlu hemşiresinin bilgisi dahilinde yapılır.
• Hekim vizit (hasta başı değerlendirme) saatlerinde hasta odaları boşaltılır.
• Hekim ve hemşire bilgisi dışında hastaya herhangi bir uygulama yapılmaz.
• Hastane kuralları konusunda görevlilere yardımcı olunur.
• Refakatçı için hastane bilgi yönetim sistemi üzerinden refakatçı bilgilerinin kaydı yapılır ve refakatçı sayısı özel durumlar dışında bir kişiyle sınırlıdır.
• Sisteme kayıtlı sadece bir refakatçı hastasının ismini belirterek yemek hizmetinden faydalanır.
• Refakatçı, hastanın bakımına hekim ve/veya hemşirenin izin verdiği ölçüde yardım eder.
• İlgili hekim ya da hemşire bilgisi olmadan hasta, hastane dışına çıkarılamaz ve yatağı değiştirilemez.
• Hastanın sağlığı açısından herhangi bir sorun olduğu zaman öncelikle hekime/servis hemşiresine bilgi verir. Hekim/servis hemşiresinin bilgisi dışında herhangi bir müdahalede bulunmaz.
• El hijyeni kurallarına uyulur.
• Hastane dışından yiyecek ve içecek getirilmez. Diyetisyen kontrolü olmayan hiçbir yiyecek hastaya verilmez.
• Hasta taburculuk işlemleri sırasında hasta kayıt kabul sekreterliklerine/birimine refakatçı kartını teslim eder.
• Hasta ve/veya refakatçı hastane işleyişi ile ilgili bilgiler için hastane yöneticisine, hasta/hastalığı hakkında öğrenmek istenilen bilgiler için ise hekim ve hemşirelere başvurulabilir.
• Hizmetlerimizle ilgili görüş, öneri, teşekkür ve şikâyetler hastanenin Hasta Hakları Birimine yapılabilir.

Özellikli Hasta Gruplarının Bulunduğu Bölümlerde Refakatçı Kuralları

• Enfeksiyonu olan hastaların refakatçıları gerekiyorsa kişisel koruyucu ekipman (maske, bone, önlük vb.) kullanmalıdır.
• Enfeksiyona yatkın olan hastanın yanındaki refakatçı; enfeksiyonu olan, ağır kronik hastalığı olan, enfeksiyon almaya yatkın olan kişi olmamalıdır.
• Geriatrik ve pisikolojik destek alan hasta gruplarının refakatçıları hastanın güven duyduğu, alışık olduğu kişiler olmalıdır.
• İzolasyon odasında tedavisi devam eden hastaların refakatçı ve yakınlarının hastanenin belirlediği gerekli izolasyon önlemlerine uyumlu olarak refakatlarına devam etmeleri gerekmektedir.
• Gerektiğinde engelli hastalarımızın refakatçısına yardımcı olmak amacıyla personel desteği de verilebilir.
• Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisinde yatan hastaların refakatçıları kadın olmalıdır.


Hasta Ziyaret Kuralları

Klinik Ziyaret Saatlerimiz

Haftanın Her Günü 13:30-14:30 ve 18:30-19:30 saatleri arasındadır. Lütfen ziyaret saatlerine uyunuz.
● Ziyaretler, saatinde yapılmalıdır.
● Ziyaret süresi kısa olmalıdır (tercihen 7-10 dk).
● Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarlı ziyaret taleplerinde bulunulmamalıdır.
● Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler hasta ziyaretinde bulunmamalıdır.
● Hasta yataklarına oturulmamalıdır.
● Ziyaret öncesi ve sonrası eller yıkanmalıdır.
● Yüksek sesle konuşulmamalıdır.
● Hastaya ve yanındaki başka bir hastaya doktorun ve hemşirenin izni olmadan herhangi bir yiyecek, içecek verilmemelidir.
● Hasta ile ilgili tedavi malzemelerine dokunulmamalıdır.
● Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.
● Ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hasta odaları terk edilmelidir.
● Hasta ziyareti için kitap, kolonya vb. getirilebilir.
Çocuğunuzun sağlığı için 12 yaş ve altındaki çocukların hasta ziyaretinde bulunması yasaktır*
● Hasta başında ikiden fazla ziyaretçi bulunması yasaktır.
● Yiyecek, içecek, canlı çiçek ve hayvan getirilmesi yasaktır.
● Hastane içinde alkol tüketimi yasaktır.
● 4207 sayılı kanun gereği Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tütün ürünleri kullanımı yasaktır.
● Sağlık hizmetleri kapsamında hizmet alıcı ve vericilerinin (hasta, refakatçi, ziyaretçi ve çalışan) can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla hastaneye silah getirmek yasaktır.
● Hasta ve hasta yakınlarına daha iyi bir hizmet verebilmek için sağlık tesisiyle ilgili görüş ve önerilerinizi, “Dilek-öneri, şikayet, teşekkür” kutularına bırakabilirsiniz.
● Şüpheli bir durumla karşılaştığınızda mutlaka güvenlik görevlilerinden yardım isteyiniz.
● Acil durumlarda “Acil Çıkış” tabelalarını takip ediniz. Acil çıkış kapılarının amacı dışında kullanılması kesinlikle yasaktır.
● Hastanemiz 24 saat kamera sistemi ile izlenmektedir.
* Hastanemizde belirlenen kardeş ve çocuk ziyaretçiler, en az bir yetişkin refakatinde, her gün /veya belirlenen günlerde, hastane yönetimi tarafından belirlenmiş kliniklerde (klinik süreçleri ve hasta popülasyonuna göre klinik sorumlu hekimi veya enfeksiyon kontrol komitesince uygun görülen klinikler) ve belirlenmiş bir saatte 15 dakikayı geçmeyecek şekilde ziyarette bulunabilirler.

 

Erişkin Yoğun Bakım Ziyaret Günleri, Saatleri ve Kuralları

 

Anestezi ve Dahili Yoğun Bakım (Tadilat nedeniyle aynı fiziki alanı kullanıyorlar); Pazartesi- Çarşamba:14:30, Cuma-10:30

Göğüs Kalp Damar Yoğun Bakım; Hafta sonu dahil her gün;10:30 / 11:00

Koroner Yoğun Bakım; Pazartesi-çarşamba-Cuma; 14:30

 

Yoğun Bakım Hasta Ziyaret Kuralları

Ziyarete birinci derece yakınlarından sadece (2-4) kişi alınmakta ve tıbbi bilgi sadece birinci derece yakınlarına verilmektedir.

Ziyaret süresi kısa olmalıdır

Yoğun Bakım giriş çıkışlarda eller yıkanmalı ya da dezenfekte edilmelidir.

Ziyaret önlüğü giyilmelidir.

Ziyaretçi sadece kendi hastası ile ilgilenmelidir.

Yoğun Bakımlar içinde telefon ile konuşulmamalı, fotoğraf ya da kamera ile çekim kesinlikle yapılmamalıdır.

 

Çocuk Yoğun Bakımlar Ziyaret Günleri, Saatleri ve Kuralları

Prematüre Yoğun Bakım (3. Düzey) Ziyaret Saatleri: Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri saat 13:00-16:00 arasındadır.

Ziyarete birinci derece yakınlarına (anne-baba) izin verilmektedir.

Acil durumlarda ziyaretiniz çalışan ekip tarafından sonlandırılabilir, yoğun bakımdan daha erken çıkmanız gerekebilir.

Yoğun Bakıma geldiğinizde bebeğinizin soyadını belirtiniz, kimliğinizi (anne-baba) mutlaka gösteriniz, sıranızı bekleyiniz, yoğun bakım uygun olduğunda ziyarete alınacaksınız.

Yoğun Bakım giriş çıkışlarda eller yıkanmalı ya da dezenfekte edilmelidir.

Ziyaret önlüğü giyilmelidir.

Ziyaretçi sadece kendi hastası ile ilgilenmelidir.

Yoğun Bakımlar içinde telefon ile konuşulmamalı, fotoğraf ya da kamera ile çekim kesinlikle yapılmamalıdır.

Yenidoğan Yoğun Bakım (1. Düzey) Ziyaret Saatleri: Her gün 13:30-14:30 ve 18:30-19:30saateleri arasındır.

Ziyaret süresi 30dk’yı geçmemelidir.

Yoğun Bakım giriş çıkışlarda eller yıkanmalı ya da dezenfekte edilmelidir

Ziyaret önlüğü giyilmelidir.

Ziyaretçi sadece kendi hastası ile ilgilenmelidir.

Yoğun Bakımlar içinde telefon ile konuşulmamalı, fotoğraf ya da kamera ile çekim kesinlikle yapılmamalıdır.

 

Yenidoğan Yoğun Bakım (2. Düzey) Ziyaret Saatleri: Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri saat 13:00-16:00 arasındadır.

Ziyarete birinci derece yakınlarına (anne-baba) izin verilmektedir.

Yoğun Bakım giriş çıkışlarda eller yıkanmalı ya da dezenfekte edilmelidir.

Ziyaret önlüğü giyilmelidir.

Ziyaretçi sadece kendi hastası ile ilgilenmelidir.

Yoğun Bakımlar içinde telefon ile konuşulmamalı, fotoğraf ya da kamera ile çekim kesinlikle yapılmamalıdır.

Acil durumlarda ziyaretiniz çalışan ekip tarafından sonlandırılabilir, yoğun bakımdan daha erken çıkmanız gerekebilir.

Yoğun Bakıma geldiğinizde bebeğinizin soyadını belirtiniz, kimliğinizi (anne-baba) mutlaka gösteriniz, sıranızı bekleyiniz, yoğun bakım uygun olduğunda ziyarete alınacaksınız.

 

Çocuk Yoğun Bakım (3. Düzey) Ziyaret Saatleri: Her gün 14:30-15:00 saatleri arasındadır.

Yoğun Bakım giriş çıkışlarda eller yıkanmalı ya da dezenfekte edilmelidir.

Ziyaret önlüğü giyilmelidir.

Ziyaretçi sadece kendi hastası ile ilgilenmelidir.

Yoğun Bakımlar içinde telefon ile konuşulmamalı, fotoğraf ya da kamera ile çekim kesinlikle yapılmamalıdır.

 

Hasta Bilgilendirme Videosuklinikhastaziyareti

 

Ziyaret Kuralları

 ● Ziyarete birinci derece yakınlarından sadece (2-4) kişi alınmakta ve tıbbi bilgi sadece birinci derece yakınlarına verilmektedir.

● Ziyaret süresi kısa olmalıdır
● Yoğun Bakım giriş çıkışlarda eller yıkanmalı ya da dezenfekte edilmelidir.
● Ziyaret önlüğü giyilmelidir.
● Ziyaretçi sadece kendi hastası ile ilgilenmelidir.
● Yoğun Bakımlar içinde telefon ile konuşulmamalı, fotoğraf yada kamera ile çekim kesinlikle yapılmamalıdır.

 

 

Telefon

Hastanemizin santral numarası (0232) 412 22 22’ dir.
Dışarıdan aramalarda dahili numarayı biliyorsanız aramak istediğiniz numaranın başına 412 ekleyerek arayabilirsiniz.
Oda Numaranız ile ilgili bilgiyi servis sekreterinden alabilirsiniz.
Hastane içi telefonla iletişim kurmak için hasta odalarındaki ve hastane girişinde bankolardaki telefonları kullanabilirsiniz. Hasta mahremiyeti ve emniyeti için hasta hakkında telefonda bilgi verilmez.
Ameliyathane Hasta Takip Sistemi
Hastanemiz yataklı birimler altıncı katında ve/veya servis girişi karşısındaki kafede bulunan bilgilendirme ekranlarından, ameliyata giren hastanızın ameliyat süreci ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97