Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne büyük onur:
Yılın Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Ödülü DEÜ’lü Yönetici Seyyare Kurt’a verildi
Hemşirelik mesleğinde 29 yılı geride bırakan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Yük. Hemşire Seyyare Kurt, Sağlık Gönüllüleri Türkiye ve Hospital Manager Dergisi iş birliğinde bu yıl 11.’si düzenlenen ‘Yılın Başarılı Sağlık Girişimcisi ve Yöneticisi Ödülleri’ töreninde, “Yılın En Başarılı Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi” ödülü ile onurlandırıldı. Yük. Hemşire Kurt’a ödülü, İstanbul Acıbadem Altunizade Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Sağlık sektörünün üst düzey pek çok yöneticisinin ve sektör paydaşlarının bir araya geldiği, ulusal jüri tarafından 6 kategoride ödüllerin verildiği törende; “Yılın En Başarılı Kamu Sağlık Yöneticisi Ödülü” Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'e, "Yılın En Başarılı Sivil Toplum Kuruluşu Lideri Ödülü" Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dida Didem Kaymaz'a, "Yılın En Başarılı Sağlık Girişimcisi Ödülü" Bekir Okan'a, "Yılın En Başarılı Sağlık Yöneticisi Ödülü" Türkan Özilhan Tacir'e, "Sağlık Yönetiminde Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise Prof. Dr. Haydar Sur'a takdim edildi.
Başarılı çalışmaları ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nin örnek isimleri arasında yer alan Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Seyyare Kurt’u DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer ve üst yönetim de Başhekimlik Binası’nda düzenlenen törenle kutladı. Başhekim Prof. Dr. Edizer, hemşirelik hizmetlerinde uluslararası standartları yansıtan marka bir kurum olarak deneyimli yönetici Seyyare Kurt’a verilen ödülden büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Profesör Edizer, böyle başarılı sağlık profesyonelleri ile öncü nitelikteki çalışmaları aynı motivasyon ve heyecanla devam ettireceklerini ifade etti.
DEÜ Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’nde uzun yıllar yönetim kademesinde görevler üstlenen, 2005 yılında kurumun hemşirelik hizmetleri alanında ISO 9001 kalite belgesi almasında öncü isimler arasında yer alan Kurt, en son 2016 yılında uygulamaya konulan “Hemşirelik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin DEÜ Hastanesi’nde sigortalı ve maaşlı olarak kısmi zamanlı çalışmasına” olanak sağlayan projesi ile Türkiye için örnek açılım yarattı. Hemşire adayı öğrencilerin mezun olduklarında sahaya daha hızlı adapte olmalarına olanak sağlayan uygulama ile geçen yıl 83 öğrenci DEÜ Hastanesi’nde sigortalı, maaşlı olarak kısmi zamanlı görev yaptı. Hemşire adaylarının, yasal düzenleme ile ayda 60 saat çalışarak aktif rol üstlenmeleri, kadrolu hemşire açığını kapatma arayışında olan tüm sağlık kurumlarına da ilham kaynağı oldu. Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Seyyare Kurt, geçen yıl Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin düzenlediği sempozyumda Türkiye’deki üniversiteler adına yaptığı sunumda bu uygulamaları ve yönetsel yenilikleri anlatarak farkındalık yarattı. Sektöre ulusal düzeyde çözümler sunan faydalı çalışmalar Seyyare Kurt’u ulusal platformda kürsüye taşıyan önemli etken oldu.
Hemşirelik mesleğinin özünde insan sevgisi olduğunu ve iyi şeylerin meslek aşkı ve özveri ile gerçekleştiğini belirten Yük. Hemşire Seyyare Kurt duygularını şöyle özetledi:
“Toplam 752 hemşiremiz ve bu gruba destek veren teknik personelimizle biz 900 kişilik büyük bir aileyiz. Uluslararası standartlardaki kalitemiz ve uzun yıllara dayanan deneyimlerimizle eğitimde de hizmette de Türkiye’de öncüler arasındayız. Böyle bir ödülü Dokuz Eylül Üniversitesi adına almaktan mutluyum, gururluyum. Kurumumuzu çok seviyoruz ve sonuna kadar en iyiyi yapmaya çalışıyoruz, çalışacağız...”