Çocuk Cerrahisi

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari  

Birim Hakkında:

cocuk cerrahi anasayfa 1

cocuk cerrahisi

1988 yılında kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı, altı öğretim üyesi ile idealist ruhu değişmeden çalışmalarını sürdürmektedir. Anabilim Dalımızın bilimsel araştırmalar, hasta hizmetleri ve eğitim alanlarında bugün geldiği nokta üst düzeydedir ve dünya standartlarındadır. Hafta içi her gün bir poliklinikte çocuk cerrahisi ve çocuk ürolojisi ilgi alanında ki hastalara randevulu olarak hizmet verilmektedir.

cocuk yatis

 

AÇIKLAMA: Mesai Dışı Öğretim Üyesi Özel muayene talepleriniz için lütfen 0 232 4123001 ile iletişim kurunuz.

 

Sağladığımız Hizmetler:

Çocuk ürolojisi  :

Çocukluk çağı ürogenital sistem cerrahi hastalıklarının tanı ve tedavisi ile birlikte bu hastalıklara yönelik endoskopik girişimler gerçekleştirilmektedir. Bu hastalıkların tanı, tedavisi ve takibinde pediatrik nefroloji bilim dalı ile işbirliği içinde çalışılmakta ve hastalar ortak bir konseyde değerlendirilerek tedavileri planlanmaktadır. Üriner sistem taşları minimal invaziv yöntemle endoskopik olarak tedavi edilmektedir.

Yenidoğan hastalıkları :

Yenidoğanların solunum sistemini, gastrointestinal sistemini, genitoüriner sistemini ilgilendiren doğumsal problemlerinin tanı ve tedavisi yapılmaktadır. Tanı ve tedavide güncel yaklaşımlar takip edilerek uygulanmakta olup, minimal invaziv tedavi yöntemleri benimsenmektedir. Hastalar ameliyat öncesi ve sonrası dönemde yenidoğan bakım birimimizde izlenmektedir. Yenidoğanın bağırsak obstrüksiyonu ile kendini gösteren, konjenital aganglionik megakolon hastalığının tedavisinde, kolostomi açılmadan hastanın karnı açılmaksızın, tek seansta transanal olarak ameliyat edilmektedir.

Karaciğer ve safra yolları hastalıkları

Yenidoğanın döneminde karaciğer ve safra yollarının doğumsal cerrahi hastalıklarının düzeltici ameliyatları yapılmaktadır. Yenidoğan dönemi sonrası karaciğer ve safra yolu hastalıklarının tanı ve tedavisi yapılmaktadır. Bunun bir uzantısı olarak karaciğer nakli gereken hastalar için, 1997 yılında Genel Cerrahi Anabilim Dalı ile birlikte çocukluk yaş grubunda karaciğer nakli programı uygulanmıştır

Laparoendoskopik girişimler

Eğitim kurumumuzda erişkinlerde uygulanan tüm laparoskopik girişimler çocukluk yaş grubu hastalarında uygulanmaktadır. Bunların dışında pilor stenozu, anal atrezi gibi çocukluk çağını ilgilendiren hastalıklarda laparoskopik olarak tedavi edilmektedir. 2005 yılında Anabilim Dalımızda geliştirilen SPICES (Single Port Incisionless- Intracorporeal Conventional Equipment Endoscopic Surgery) yöntemi ile farklı hastalık grupları tedavi edilmektedir. Bu hastalıklar arasında; akut ve perfore apandisit, over patolojileri, indirek inguinal herni, safra kesesi hastalıkları, varikosel, pnömoniye ikincil gelişen ampiyem, mekel divertikülü, urakus kisti yer almaktadır. Ayrıca akut karın etiyolojisini saptamaya yönelik tanısal laparoskopi uygulamaları da SPICES yöntemi ile yapılabilmektedir. Tanısal ve tedavi amaçlı endoskopi yapılmakta, özefagus varislerine endoskopi yardımı ile skleroterapi uygulanmakta, ameliyat olmaksızın endoskopi eşliğinde perkutan gastrostomi açılmaktadır. Solunum yoluna yabancı cisim aspirasyonu şüphesi nedeniyle başvuran hastalarda rijid bronkoskopi ile yabancı cisim çıkarılması işlemi gerçekleştirilmektedir.

Çocuk göğüs deformiteleri

Çocuk göğüs deformitelerine yönelik tanı ve tedavi işlemleri uygulanmaktadır. Pektus ekskavatum (kunduracı göğsü) cerrahi tedavisi minimal invaziv bir tedavi yöntemi olan MIRPE (Minimally Invasive Repair of Pectus Excavatum) ile yapılmaktadır. Pektus karinatum (güvercin göğsü) tedaviside yine minimal invaziv bir yöntem olan korse uygulaması ile yapılmaktadır.

Çocuk onkolojisi

Yenidoğan döneminden başlanarak tespit edilen çocukluk çağı tümörlerinin cerrahi tedavisi multidisipliner bir yaklaşımla yapılmaktadır. Hastalar pediatrik tümörler konseyinde değerlendirilmekte ve tedavi planları oluşturulmaktadır.

 

Günübirlik cerrahi:

Kasık fıtığı, kordon kisti, hidrosel ve inmemiş testis gibi hastalıkların ameliyatları hastalar hastanede yatırılmaksızın yapılmaktadır. Bu şekilde yapılan ameliyatlara "günü birlik cerrahi" adı verilmektedir. Hastalar polikliniğe geldiğinde tanı konulmakta ve ameliyat randevusu verilmektedir.
Hastalar ameliyat gününden bir gün önce polikliniğe tekrar çağrılmakta, ameliyat için gerekli tetkikleri yapılmakta ve anestezi doktorları tarafından değerlendirilmektedirler.
Hastalar yatırılmadan ameliyat günü sabahı çocuk cerrahisi servisine çağrılmaktadır. Ameliyat sonrası İzmir'de oturan hastalar aynı gün içinde taburcu edilmektedir.

 

 

Hastalar İçin Bilgiler:

 

 

Poliklinik Bilgileri:

Poliklinik Çalışma Saatleri

Günler

Başlangıç

Bitiş

Pazartesi 08:00:00 17:00:00
Sali 08:00:00 17:00:00
Çarşamba 08:00:00 17:00:00
Perşembe 08:00:00 17:00:00
Cuma 08:00:00 17:00:00

Poliklinik Telefon Bilgisi

 

Hastane Santral Telefonu : 0(232) 412 98 98

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97