Başhekimlikte Plaketli Devir Teslim

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde üst yönetim değişti. Rektör V. Prof. Dr. Erdal Çelik’in atadığı Başhekimlik görevine Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Edizer getirildi. Başhekim Yardımcılıklarına da; Prof. Dr. Aynur Akay (Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD), Prof. Dr. Recep Bekiş (Nükleer Tıp Anabilim Dalı), Prof. Dr. Leyla İyilikçi Karaoğlan (Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD), Prof. Dr. Bahri Akdeniz (Kardiyoloji Anabilim Dalı), Prof. Dr. Sedat Yanturalı (Acil Tıp AD), Doç. Dr. Serdar Bayrak (Onkoloji Enstitüsü Klinik Onk. Bilim Dalı) atandı.

deu hastane yonetim devir teslim orta 1

Başhekim Prof. Dr. Mete Edizer, Başhekimlik Toplantı Salonu’nda düzenlenen tören ile önceki Başhekim Prof. Dr. Erkan Derebek, Sağlık Yerleşkesi Koordinatörü Prof. Dr. İlknur Bilkay Görken, önceki Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Ender Ellidokuz, Prof. Dr. İbrahim Öztura, Prof. Dr. Özlem Gencer Kıdak ve Doç. Dr. Özhan Özdoğan’a birer teşekkür plaketi verdi.

Rektör V. Prof. Dr. Erdal Çelik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik de toplantıya katılarak yeni yöneticilere başarılar diledi, önceki yöneticilere teşekkür etti.

Rektör V. Prof. Erdal Çelik yaptığı konuşmada hastaneyi mali açıdan borçlu değil karlı seviyeye getirmeye kararlı olduklarını belirterek şöyle konuştu:

Mali sıkıntıyı gidermeyi hedefliyoruz. Buna bağlı olarak adaptasyon konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Borcun giderilmesi için bir kriz masası oluşturacağız. Geçmişte çalışan hocalarımız, mevcut hocalarımız bu konu ile ilgili kim varsa toplayıp, nasıl çözebileceğimize yönelik bir ekip oluşturacağız. Bu kapsamda en kısa zamanda hastanenin borcunu sıfırlamak değil merkez bankasına dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bunlar hakikaten gerçekleştirebileceğimiz konular. Buna ilişkin yüzde 70 civarında tasarruf sağlayan firmalar var. YÖK Başkanı ile konuşup bilgilendireceğiz. Dolayısıyla gerçekten güzel şeyler yapılacak. Ben sizlerden yüksek derecede desteklerinizi bekliyorum. İnsanlara değil, problemlere odaklanacağım. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Problemleri çözmeye çalışacağız. Burada sizlerin desteği çok önemli olacak.” 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik de Rektörlük olarak hastanedeki süreçleri her zaman yakından takip ettiklerini belirterek, “Erdal hocamız kavrayıcı ve kapsayıcı yaklaşımı ile burada. Uzmanlık alanımız tıp değil ama sizler bize anlatacaksınız biz anlayacağız. Rektörümüz de ben de her türlü desteği vermek için buradayız. Hocam ekip çalışmasına çok önem veriyor. Hiçbir şey tek başına yapılamaz. Dokuz Eylül Üniversitesi çok büyük bir yapı ve amiral gemisi de hastane. Dolayısıyla bu yapıda bir şeyleri tek başımıza, birkaç kişi ile başarmamız hiçbir zaman mümkün değil. O yüzden ekiple, destekle hareket etmek çok önemli. Sizlerin desteğini bizlerden esirgemeyeceğine inanıyoruz, teşekkür ederiz” dedi.

deu hastane yonetim devir teslim orta 2

Başhekimlik görevini Profesör Edizer’e devreden Prof. Dr. Erkan Derebek de, toplantıda kurumun mali ve idari yapısını, gelir gider dengesi, maliyetler, ödemeler, insan kaynakları, yenilenen ve yenilenecek bölümler, klinik araştırmalar, bilgi sistemleri, ilaç, tıbbi malzeme, klinik araştırmalar ve eğitim gibi ana başlıklarda toparladığı kapsamlı bir sunum yaptı. Profesör Derebek, yataklı servislerin kademe kademe 2’şer kişilik odalara dönüşeceğini, hastane içindeki yemekhanenin de tüm Sağlık Yerleşkesi mensuplarının tek merkezde yemek yiyecek şekilde hastane dışına taşınması yönünde proje hazırlayıp ihale aşamasına geldiklerini belirtti, yapılan işlerin iyi bir idari takiple aksamadan bitebileceğini dile getirdi. Yeni Başhekim Prof. Dr. Mete Edizer, tüm çalışmaların çok değerli olduğunu kaydederek, “Çok çalışılmış ve emek verilmiş. Elbette bizler de işlerin sıkı takipçisi olacağız. Çıtamız daha da yükseldi.  Daha iyi şeyler yapmaya birlikte devam edeceğiz. Değerli hizmetleri için tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.       

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97