KBB’den Canlı Cerrahi İle Türkiye’ye Eğitim

Tıp eğitiminin yanı sıra tıpta uzmanlık sonrası eğitim faaliyetleri ve cerrahide öncü kurumlar arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı’nın gerçekleştirdiği ulusal bir canlı cerrahi uygulamasına ev sahipliği yaptı.  

deu hastane kulak burun ameliyat canli 1

KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Cenk Ecevit ve ekibi, uyku hastalıkları tedavisi kapsamında iki hastada cerrahi uygulama gerçekleştirdi. ‘Ekspansiyon sfinkter farengo plasti’ ve ‘Anterior pfalato plasti’ ameliyatlarını online olarak Türkiye genelinde 400’e yakın KBB hekimi baştan sona izleyerek pratikte bilgi güncelleme olanağı buldu. Uzun yıllara dayanan bilgi ve deneyimleri ulusal ölçekte paylaşmak üzere planlanmış interaktif eğitimde Prof. Dr. M. Cenk Ecevit, ülkenin dört bir yanındaki meslektaşlardan gelen soruları yanıtladı. Cerrahi işlem gerçekleştirirken aynı anda yapılan işlemler hakkında bilgiler veren Prof. Dr. M. Cenk Ecevit’e çok sayıda geri bildirimde bulunuldu.  


Canlı cerrahi uygulamalarının hasta değerlendirme süreçlerine katkıda bulunduğunu, uygun hastalara ne tür cerrahi uygulanacağına ilişkin karar verme süreçlerine önemli katkı sağladığını belirten KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.M. Cenk Ecevit şu bilgileri verdi:

Ülkemizde Kulak Burun Boğaz alanında uzmanlık sonrası eğitim kapsamında canlı cerrahi uygulamaları yaygın olarak yapılmaktadır. Bu çalışmalarda, genelde uzmanların öğrenmek istediği güncel konular hakkında sunumlar planlanır. Dokuz Eylül Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı olarak bizler de yıllardan beri uzmanlık sonrası eğitimi faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu kapsamda kadavra kursları, seminer, sempozyum ve kongreler düzenliyoruz. Bugüne kadar ulusal ölçekte düzenlenen kongrelere geniş katkılı destekler sağladık. Son olarak 3 Ekim 2017’de Rektörlüğümüz ve Başhekimliğimizin de destekleri ile canlı cerrahi uygulamamızı gerçekleştirdik. Uyku hastalıkları tedavisinde, hastaların bir kısmına tedavisinde cerrahi uygulamalar yapıyoruz. Bu cerrahiler, KBB hastalıkları alanında geniş olarak merak edilen ve öğrenilmesi istenilen bir konudur.

Kliniğimizde de uzun yıllardır uyku hastalarının takip tanı ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Edinilmiş bilgi ve deneyimleri ulusal ölçekte paylaşmak için iki hastamızın cerrahi yayınını planlayarak uygulamaya koyduk. Ameliyathane 5 B ve 5 C salonlarında tüm Türkiye’den meslektaşlarımızın izleyebileceği şekilde bağlantı sağlandı ve soru cevaplarla uygulamalarımızı aktardık. İlk aşamada hastalar hakkında bilgilendirme yaptık. Bu cerrahilerin yararlı olabileceği hasta grubu hakkında teorik bilgiler sunduk. Eş zamanlı olarak gelen sorulara da yanıtlar verdik. Ameliyatları yaklaşık 400 meslektaşımız izledi. KBB uzmanlarının hasta değerlendirme süreçlerine katkı sağlaması ve meslektaşlarımızın günlük uygulama becerilerini arttırmaya yönelik katkı sağlaması bakımından böyle kapsamlı organizasyonları önemsiyoruz.

deu hastane kulak burun ameliyat canli 2

 

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97