DEÜ’lü Hemşireler, Hemşireler Günü’nde Doyasıya Eğlendiler

Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama Araştırma Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ‘Hemşirelik Haftası’nı kutlamak üzere kahvaltı etkinliği düzenlendi. DEÜ Rektör V. Prof. Dr. Erdal Çelik, Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, Başhekim yardımcısı Prof. Dr. Recep Bekiş ve Hastane Başmüdür V. İsmet Utangan’ın da katıldığı etkinlikte, hemşireler bir taraftan doyasıya eğlenirken diğer taraftan da sorunlarını en üst düzeyde yetkililer ile paylaşma fırsatını buldu.

 


Tam gün süren etkinlikte Rektör V. Prof. Dr. Erdal Çelik ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hem. Ebru Melek Benligül, katılan tüm hemşirelerin masalarına giderek Hemşirelik Haftalarını kutladı ve hemşirelik mesleğinin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştu. Rektör V. Çelik’in bu özel günlerinde yanlarında olmasından büyük mutluluk duyan Hemşireler, hemşirelik mesleğine verilen değeri hissettiklerini belirttiler. Rektör V. Prof. Dr. Çelik’te düzenli olarak sosyal birliktelik fırsatı yaratılmasının çalışanların motivasyonuna yapacağı katkıya değinerek böyle organizasyonlara katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

Üniversitenin Seferihisar Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde düzenlenen etkinliğe, DEÜ Hemşireleri ve ailelerinden oluşan yaklaşık 450 kişi katıldı. Kahvaltının ardından ekip ruhunu geliştirmek, ortak dili konuşarak aynı hedefe yönelmek ekip içi iletişimi güçlendirmek amacıyla profesyonel organizasyon şirketinin katkılarıyla takım oyunları düzenlendi. Katılımcılar, tırtıl, halat çekme, çuval yarışı, bungee run, sumo güreşi gibi oyunlarda mücadele ederken, çocuklar da unutulmadı. Şişme oyuncaklar, palyaço ve yüz boyama etkinlikleri ile eğlenen çocuklar, bu güzel günde hemşirelik gibi çok zor bir mesleği olan anneleriyle hoşça vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. Oyunların sonunda, finale kalan ekipler arasında yapılan çekiliş ile bu güne özel yaptırılan tişörtler ve kahve fincanları sahiplerini buldu.

 

Etkinliğin çok kısa bir sürede planlanarak hayat geçmesini sağlayan Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hem. Ebru Melek Benligül, “Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü olarak, hemşirelerimizin gece gündüz fedakarca yaptıkları çalışmaların ödüllendirilmesi ve onlara verilen değerin hissettirilmesine olan ihtiyacın bilinciyle çok kısa bir sürede ve yoğun çaba ile gerçekleştirebildiğimiz etkinliklerin amacına ulaştığını görmek yapacağımız çalışmalar için de güç kaynağı oldu. Hemşirelerimizin moral depoladığı, kurumsal aidiyet ve bağlılık duygularının gelişmesine vesile olan bu tarz etkinliklerin sürekliliğini sağlamak için de hemşirelerimize söz verdik.” diye konuştu.

Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü, nöbette olduğu için etkinliğe katılamayan hemşireleri de unutmadı. Müdür Ebru Melek Benligül ve Süpervizor hemşire Hastanedeki tüm klinikleri ziyaret ederek meslektaşlarının Hemşirelik Haftalarını kutladı ve kendilerine bu güne özel hazırlanmış kahve fincanlarını armağan etti. Hem kahvaltı etkinliği hem de nöbette olduğu için etkinliğe katılamayan Hemşirelere yapılan jest sonrasında hemşireler, Hemşirelik Hizmetleri Geri Bildirim Sistemini teşekkür mesajları ile doldurdu.  Dokuz Eylüllü olmanın ruhunu içlerinde hisseden hemşireler, hem Üniversite, hem Hastane hem de Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü yönetimine yürekten teşekkür etti.

 

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97