Üniversitemizin Yeni Rektörü Prof.Dr. Nükhet Hotar Göreve Başladı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, görevine başladı. Rektör Hotar, DEÜ’nün yeni dönemde Türkiye’nin kazanımlarına katkı sağlayacak proje ve söylemlerle öncü olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, görevine başladı. Cumhurbaşkanlığı’nın 15 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazetede yer alan 2018/8 Kararı ile göreve getirilen Rektör Hotar, üniversitenin ilk kadın rektörü olarak tarihe geçti. Alsancak’taki Rektörlük Binasında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Rektör Hotar, üniversitenin önümüzdeki dönemde Türkiye’nin kazanımlarına katkı sağlayacak proje ve söylemlerle öncü olacağını söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, akademisyenler, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda bürokrat ve davetlinin katıldığı programda konuşan Rektör Hotar, “Bugün benim için çok özel, anlamlı ve heyecanlı bir gün. 1980 yılında öğrenci olarak başladığım; 1985’te ise akademik kariyerime ilk adımımı attığım üniversitemde 2002 tarihine kadar profesör olarak getirdiğim kariyerimi, siyasete geçtikten sonra geçici bir süre noktalamıştım. Bugün ise öğrencisi ve akademisyeni olduğum üniversitemde, böyle bir görevi almanın onurunu, gururunu, heyecanını ve sorumluluğunu yaşıyorum” dedi. Göreve atanması konusunda olumlu görüş bildirenlere de teşekkür eden Rektör Hotar, “Ben öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza, YÖK Başkanımıza, Vekillerimize ve bu konuda olumlu görüşlerini iletenlere teşekkür ediyorum. Bu görevlere gelirken çok ciddi araştırmalar yapılıyor ve ondan sonra görev veriliyor. Allah bizleri mahcup etmesin. DEÜ ailesinin; akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin el birliğiyle tek bir hedef olması; evrensel üniversiteler kuralları çerçevesinde ulusal ve uluslararası boyuta yükseltilmesi için çalışması gerekiyor. Hepimizin ortak hedefi bu olmalı. Bunun için de her türlü imkanını sunmaya hazırız. Gerek öğrencilerimiz gerekse öğretim elemanlarımız için bu yola çıkan herkese, iddia ediyorum Türkiye’deki üniversiteler içinde en üst imkanları sunmaya çalışacağız. Bu durum, üniversitemize avantaj sağlarken; hızlı atılımlar atabilmemiz için de ciddi başlangıçlar oluşturacaktır” diye konuştu.

banner uni rektorluk devir teslim

FETÖ’YE SIFIR TÖLERANS

Millete, devlete ve devlet büyüklerine saygı noktasında milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde herkesin bir duruşu olacağına inandıklarını kaydeden Rektör Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemizde devlet ve devlet büyüklerimize saygısızlığa, FETÖ ile teröre sıfır tolerans göstereceğiz. Buna karşın her türlü çalışmaya, bilimsel özgürlük çerçevesinde de destek olacağız. Kapımız, herkese açık olacak. Bir sistematiğimiz olacak. DEÜ İzmir’in ve Türkiye’nin bir mekanı olacak. Benim özlemim de şuydu: Ülkemizi ilgilendiren toplumsal ya da uluslararası bir olayda, insanların ‘üniversiteler ne diyor?’ diye merak etmesini isterdim. Böyle üniversiteler tabi ki var. DEÜ’nün de bu noktada ses verecek; ülkenin kazanımlarına katkı sağlayacak, yol gösterici proje ve söylemlerle öncü olmasını hep birlikte sağlayacağız. Bu konuda herkesin desteği çok önemli. Bu ülke hepimizin ve öğrencilerimiz de bizlerin geleceği. Dolayısıyla bütün imkânlarımızla ülkemizin ve milletimizin hizmetindeyiz” ifadesinde bulundu. Rektör Hotar, bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı da önceki rektörlere teşekkür etti.

ÇAĞ ATLATACAK

Devir teslim töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Rektör Hotar’ı tebrik ederek, “Hocamızın bu görevi,  güzel İzmir’e hayırlı olsun. Haberi alır almaz kendisini ilk tebrik eden biz olduk. Kendisi ile uzun yılara dayanan bir dostluğumuz var. DEÜ’nün benim için de ayrı bir önemi var. Çünkü üniversitenin kuruluşunda rahmetli babam Ekrem Pakdemirli Rektör Yardımcısı olarak görev aldı. Yani üniversitenin çimentosunda onun da harcı var. Bundan dolayı da duyguluyum. Eşim de üniversite personeli ve evladımız olduğu için görevine bir süre ara vermiş durumda. Rektörlüğe vekalet eden Prof. Dr. Erdal Çelik hocamız ise üniversitemizde kısa döneme huzur ortamının tesis edilmesi ve bilimsel çalışmaların tesisi açısında faydalı işler yaptı. Devlet ve yöneticilik tecrübesi ve bilgisiyle Nükhet hocamızın DEÜ’yü çağ atlatacağına inanıyorum” dedi.

DAHA İLERİ GÖTÜRECEKTİR

Törende konuşan eski Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ise görevi süresince kendisine destek olan akademik ve idari personele içtenlikle teşekkür ettiğini vurgulayarak, “Göreve geldiğimiz zaman üniversitemiz sancılı bir süreç geçiriyordu. Ancak bunu güzel şekilde atlattık. Devletin mekanizmasını uyguladık. Bilimsel yönden de üniversitemizi iyi noktaya getirdiğimize inanıyoruz. Dokuz Eylül, bir marka ve yeni Rektör hocamızın da bunu daha ileri götüreceğine inanıyorum. Değerli hocamızın devlet tecrübesi ve siyasi geçmişi var. Bunlar önemli kazanımlar. Hocamızın daha iyi işler yapacağına inanıyoruz. Kendisinin arkasındayız. Hayırlısı olsun” dedi. Konuşmaların ardından Rektör Hotar, çalışmalarından ötürü eski Rektör Vekili Çelik’e çiçek hediye ederken; Çelik ise Rektör Hotar’a rektörlük cübbesini giydirdi. Rektör Hotar’ın kızı Ayşe ise annesine üniversite rozetini taktı.

Kaynak: DEÜ’NÜN İLK KADIN REKTÖRÜ HOTAR GÖREVE BAŞLADI (http://haber.deu.edu.tr/deunun-ilk-kadin-rektoru-hotar-goreve-basladi/)

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97