Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ‘Gezici Kütüphane’ hizmeti

kutuphaneslider

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde hastalar, refakatçılar ve personele yönelik sosyal hizmetlere bir yenisi daha eklendi ve yataklı servislerde “Gezici Kütüphane” hizmeti uygulaması başlatıldı. Kurumda bir ilk olan bu uygulama, Hastane Müdür Yardımcısı F. Sultan Ergün’ün çalışmalarıyla Haziran 2014 yılında hayata geçirildi. Hibe edilen yayınlardan örnek bir kütüphane oluşturuldu, kitap dağıtımına Haziran 2014’te başlandı.

06 Haziran 2014 tarihinde 250 bağış kitapla kurduğumuz kütüphanemizde tamamı bağışla topladığımız 12717 adet kitabımız bulunmaktadır. Bu hizmetimizle çalışanlarımız, çalışanlarımızın çocukları, hastalarımız refakatçılarımız ve öğrencilerimiz kitap okuyor. 2014 yılından itibaren okuyucularla buluşturduğumuz kitap sayısı 27247 adede ulaşmıştır. Hedefimiz Kütüphanemizdeki kitap sayısını arttırmak, daha fazla okuyucuya ulaşmaktır.

 

ic sayfa1

ic sayfa2

Kurumda örnek bir uygulamayı gerçekleştirdiklerini ve ilginin güzel olduğunu belirten Hastane Müdür Yardımcımız F. Sultan ERGÜN  “Bilgi kıymetli bir hazine ve kitap okumak çoğu zaman iyi bir terapidir.” düşüncesiyle, hastanemizde yatarak tedavi gören hastalarımız ve yakınlarının gezici kütüphanelerden yararlanarak iyi vakit geçirmesini sağlamaktır. Başlattığımız bu yeni uygulama ile okuma sevgisini aşılamayı hedefledik. Geri bildirimler memnuniyet vericidir. Gezici kütüphanemizde yer alan kitaplara birer numara vererek fihrist oluşturduk. Hasta ve yakınlarının bilgisayar ortamında yer alan yatış bilgileri dahilinde kitapların kime, hangi tarihte verildiğini kayıt altına alıyoruz. Kitap okumak isteyen personelin de bilgileri (çalıştığı bölüm ve telefon numarası)  kayıt ediliyor. Kitaplar okunduktan sonra (15 gün içinde) kütüphaneye teslim ediliyor. Süre aşımında bilgilendirme yapıyoruz.

 

ic sayfa3

ic sayfa4

 

Hastane Kütüphanemizdeki kitapları belirli aralıklarla Tınaztepe Merkez Kütüphanesindeki Merkez Kütüphanesinde bulunan “Kitap Yıkama Makinasında” ozon gazı ile dezenfekte etmekteyiz”
Hastanemizde ilk kez gerçekleşen bu uygulamaya öncülük etmekten mutluyum. Türkiye genelinde birçok hastane bizi örnek alarak “Gezici Kütüphane “ hizmeti sunmaya başlamıştır. Gezici Kütüphane uygulamasının devamında bir de kapsamlı bir “Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Kütüphanesi” projemiz var. Başhekimimizin öncülüğünde bu projeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor.”

ic sayfa5

satin alma logoo 1  satin alma logoo  cocuk hastanesi kalite tup bebek labaratuvar   hasta haklari arpaboyu

İletişim Bilgileri

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Balçova
Adres: Mithatpaşa cad. no 1606 inciraltı yerleşkesi 35340 Balçova / İzmir
Telefon: +90 (232) 412 22 22
Faks: +90 (232) 412 97 97