Adli Tıp Anabilim Dalı Yeni Poliklinik Binasına Taşındı

20 yıllık güçlü bilgi, deneyim, eğitim ve hizmet altyapısı ile alanında Türkiye’nin en önemli referans merkezleri arasında yer alan ve son yıllarda rutin hizmet üretiminde büyük artış sağlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda poliklinik hizmetleri, Adli Tıp binası girişinde düzenlenen yeni ünitede verilmeye başlandı. İnciraltı Sağlık Yerleşkesi’nde yer alan poliklinikte, hastanemizin diğer servislerinden istenen adli olgulara konsültasyon hizmeti, adli makamlarca gönderilen ve bireysel başvuru yapan olgulara görüş bildirilmesi hizmetleri verilirken, hastanemiz Acil Servisi’nde araştırma görevlileri ve uzmanlar tarafından ilgili öğretim üyesi danışmanlığında 7 gün 24 saat konsültasyon hizmeti de verilmektedir.

Acil Servis’te adli olgu niteliği taşıyan hastaların adli olgu bildirimi yapılmakta ve resmi makamlardan yazılı talep geldiğinde bu hastaların adli raporları düzenlenmektedir. Tıbbi Malpraktis, İnsan Hakları İhlalleri, Cinsel Şiddet, Çocuk ve Yaşlı İstismarı konularında taraflara danışmanlık ve bilirkişilik hizmetleri verilmektedir.

Adli belge inceleme (imza vb) konularında bilirkişilik ve danışmanlık hizmeti, Özel Bilirkişilik (Uzman Bilimsel Mütalaa) hizmetleri ve hukukçulara yönelik tıbbi bilirkişilikle ilgili özel danışmanlık hizmetleri de Anabilim Dalımız bünyesinde verilmektedir.

deu adli tip haber 1